Една година сме в състояние на болест заради изгубения комфорт

...
Една година сме в състояние на болест заради изгубения комфорт
Коментари Харесай

Проф. Костов за управлението на Covid-кризата: Мазохистите разкатаха майката на садистите

" Една година сме в положение на болест поради изгубения комфорт в живота ни. В този смисъл освобождението на ограниченията е добра стъпка. Но като доктор мисля, че моментът за либерализиране на ограниченията не е най-удачният " , разяснява известният пулмолог проф. Коста Костов във вторник пред БНР.

" След тази частична либерализация, която ще създадем с отваряне на учебни заведения и фитнеси, след три-четири седмици ще имаме увеличение на заболеваемостта. Това е по този начин, тъй като младите прекарват болестта съвсем безсимптомно и ще заразяват хората към себе си, което неизбежно ще докара до нова вълна, въпреки и не висока. Ако в този момент сме във неспокойствие 2 бала, в края на месеца вълната ще е 5 бала, а в случай че още повече либарилизираме ограниченията, може и да е 7 бала, което към този момент е бурно море ", разясни той.

Според него " навлизането на другия вариант, който е по-заразен, а и евентуално по-патогенен, ще усложни в допълнение обстановката ".

По думите му, в случай че един човек се болести в Англия и до два дни пътува в друга страна, той при влизане ще даде негативен тест. " Така че този вариант няма по какъв начин да бъде спрян, той към този момент е тук ", сподели доктор Костов.

Според него рестриктивните мерки би трябвало да се " удължат и месец февруари, с цел да излезем на зелено " .
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР