Една година след влизането на въпросните автомобили в Европейския съюз

...
Една година след влизането на въпросните автомобили в Европейския съюз
Коментари Харесай

В Германия заплашват да спират от движение украинските автомобили

Една година след влизането на въпросните коли в Европейския съюз по този начин наречената " зелена карта " подсигурява застрахователно покритие. Но доста транспортни средства с украински табели (UA) към този момент се движат по немските пътища по-дълго - изминаха 13 месеца след началото на войната.

Съгласно параграф 20 от Наредбата за регистрация на транспортните средства (FZV) на Германия тези коли към този момент би трябвало да бъдат регистрирани в Германия. В противоположен случай те губят регистрацията и застраховката си.

Последиците от протичащото се при положение на злополука, е че немските жители, взели участие в катастрофи с украински коли, все по-често са оставени да заплащат сами за вредите. По данни на Германския осигурителен съюз (GDV) в над 100 случая!

Поради това управляващите в провинция Саксония желаят в бъдеще да изтеглят от придвижване украинските коли, които са били в страната повече от една година.

" Тук няма повече независимост на деяние, третираме тези транспортни средства като всички останали без годна регистрация или застраховка, стопираме ги от придвижване ", са декларирали от министерството пред " Билд ".

Успоредно с това транспортното министерство на Саксония създава правилник в съгласуваност с останалите федерални провинции, съгласно който едногодишният период може да бъде продължен още един път.

Понастоящем обаче немските притежатели на транспортни средства, участващи в иск за гражданска отговорност с незастрахован украински автомобил, няма да имат шанс.

Говорителят на ADAC Александър Шнаарс се обръща в такива случаи към Verkehrsopferhilfe Hamburg - асоциация на застрахователите, която по-късно се намесва. Въпреки това може да минат няколко години, преди те да получат някакви пари.

Междувременно Саксония удължи периода на деяние на специфичните правила за транспортните средства на украинските бежанци до 30 юни 2023 година Както заяви министърът на превоза на Саксония Мартин Дулиг в понеделник, колите с годна украинска регистрация и задоволителна застраховка могат да вземат участие в придвижването до този период. Дулиг приветства " неусложненото решение ", тъй че засегнатите да могат да продължат да бъдат мобилни в Германия, без да понасят огромни разноски.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР