Една година след като обяви придобиването на B&R (Bernecker +

...
Една година след като обяви придобиването на B&R (Bernecker +
Коментари Харесай

ABB инвестира в глобален кампус за иновации и обучение

Една година откакто разгласи придобиването на B&R (Bernecker + Rainer Industrie-Elektronik GmbH), АББ ще влага 100 млн. евро в Австрия за построяването на свръхмодерен кампус за нововъведения и образование в дома на B&R в Егелсберг, Австрия. Това е най-голямата инвестиция в региона на индустриалната автоматизация в над 130-годишната история на АББ и поставя основите за към 1000 нови работни места за експерти във високите технологии в Австрия.

Базирайки се на ABB AbilityTM, новият кампус за нововъведения и образование ще създава технологии за фабриката на бъдещето, където производството ще се прави самостоятелно от умни и свързани посредством облак машини и роботи. С тази инвестиция АББ осъществя сполучливо своята тактика „ Следващо равнище ”, която дефинира нововъведенията като основен мотор на печелившия напредък.

Компанията влага 1.4 милиарда щатски $ годишно в научноизследователска и развойна активност и разполага с екип от към 30 000 инженери - експерти в научноизследователската и развойна активност и приложенията. B&R разполага с над 1000 чиновници, работещи в региона на научноизследователската и развойна активност и създаването на приложения.

Новият кампус за научноизследователска и развойна активност ще се простира върху повърхност от 35 000 кв. м и ще бъде оборудван със забележителен брой свръхмодерни уреди. Това включва ултрамодерни лаборатории за научноизследователска и развойна активност, които ще създават и тестват новите автоматизационни технологии - от системи за индустриално ръководство до машинно учене и изкуствен интелект. Предвижда се и Академия по автоматизация, която ще образова клиенти, сътрудници и чиновници на тези технологии.

Началото на строителството е планувано за това лято, а новият кампус се чака да бъде подготвен и работещ през 2020 година След като бъде приключен, обектът в Егелсберг ще бъде един от най-големите центрове на АББ за научноизследователска и развойна активност.

С новия кампус вторият по величина снабдител в света на решения за индустриална автоматизация ще затвърди още повече своята позиция в региона на автоматизацията на машини и произвеждане. Разработването на новаторски технологии ще даде опция на АББ да обслужва още по-добре атрактивния пазарен сегмент на автоматизацията на машини и произвеждане, оценен на 20 милиарда щатски $.

АББ закупи B&R компанията, която тогава бе най-големият самостоятелен снабдител в света на основани на артикули и програмен продукт решения с отворена архитектура за автоматизация на машини и произвеждане - през месец юли 2017 година Днес B&R е интегрирана в дивизия „ Индустриална автоматизация ” на АББ като нейно световно бизнес направление за автоматизация на машини и произвеждане. С комбинираните продуктови портфейли АББ през днешния ден е единственият снабдител на индустриална автоматизация, предлагащ на клиентите си цялостния набор от технологии и софтуерни решения във връзка с измерването, ръководството, осъществяването, роботиката, електрификацията и дигитализацията.

“B&R осъществя отличен старт в границите на АББ и надмина нашите упования. Със сигурност сме напът скоро да реализираме задачата си от доходи от над 1 милиарда щатски $ ”, показа изпълнителният шеф на АББ Улрих Шписхофер на конференция в Линц, на която участва и австрийският канцлер Себастиан Курц. “С нашата инвестиция в размер на 100 милиона евро ние укрепваме тази динамичност и главните стълбове на тази история на триумфа: нововъведенията и хората. В допълнение към новия потенциал за научноизследователска и развойна активност, нашата инвестиция ще разшири обсега на Академията по автоматизация на B&R, предлагайки на клиенти, сътрудници и чиновници в целия свят неповторими стратегии за обучение и образование. ” 

“С този явен ангажимент към местоположението в Егелсберг АББ се е утвърдила като пазарния водач в региона на автоматизацията в Австрия ”, съобщи канцлерът Себастиан Курц. “Вярна на думата си, компанията през днешния ден прави инвестиция, която е от голямо значение за Австрия като бизнес локация с интернационално наличие. Това е стартовият сигнал за атака при локациите в основния сегмент на цифровата промишленост. Това е значим подтик за основаването на висококвалифицирани нови работни места и позиционирането на Австрия като високотехнологична локация. ” 

Това ще бъде от изгода и за просветителния пейзаж на страната. „ Подсилването на положителните ни взаимоотношения с университети, университети по приложни науки и просветителни институции е част от нашата тактика за нововъведения и изследователска активност. По този метод ние можем да ускорим още повече нашата набрана скорост на напредък и развиване на нововъведенията, както и да разтеглим софтуерното си водачество, ” съобщи Ханс Вимер, шеф на B&R. " Това е необикновен ден за B&R ”, показа Джозеф Райнер, съосновател на Bernecker & Rainer Industrie-Elektronik GmbH. “Гладкото консолидиране демонстрира, че компанията, която Erwin Bernecker и аз основахме преди 39 години, е в отлични ръце. Изключително доста се веселя, че АББ продължава да написа и форсира нашата история на триумфа с тази историческа инвестиция. ”

В КАРЕ

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е новаторски софтуерен водач в региона на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят. Продължавайки своята над 130-годишна история в нововъведенията, АББ през днешния ден написа бъдещето на промишлената цифровизация с две оферти с ясна стойност: довеждане на електричество от която и да е електроцентрала до който и да е електрически контакт и автоматизиране на всички промишлени браншове от естествени запаси до приключени артикули. В качеството си на главен сътрудник на Формула Е, напълно електрическият интернационален клас моторни спортове на FIA, АББ продължава да тласка границите на електрическата подвижност оттатък вероятното, допринасяйки за едно по-устойчиво бъдеще. АББ развива активност в над 100 страни и разполага с към 135 000 чиновници.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР