Една година остава до началото на Вторите европейски игри, които

...
Една година остава до началото на Вторите европейски игри, които
Коментари Харесай

Една година до началото на Вторите европейски игри в Минск



Една година остава до началото на Вторите европейски игри, които ще се проведат от 21 до 30 юни 2019 година в столицата на Беларус, Минск.

След сполучливото първо издание уредниците и домакините са окуражени срещата на най-хубавите спортисти от Стария континент да се трансформира още веднъж в същински състезателен празник.

Спортната стратегия за Минск ще включва надпревари по:
Стрелба с лък
Лека атлетика
Бадминтон
Баскетбол 3х3
Плажен футбол
Бокс
Кану-каяк
Колоездене
Спортна гимнастика
Художествена гимнастика
Аеробика
Акробатика
Батут
Джудо
Карате
Самбо
Стрелба
Тенис на маса
Борба

Десет от спортовете ще са част от квалификационната система за продобиване на квоти за Олимпийските игри Токио през 2020.

Участие в Игрите ще вземат близо 4000 от най-хубавите спортисти от 50-те национални олимпийски комитети от Европа.

От 12-те уреди, които ще се употребяват за осъществяване на надпреварите, 11 са съществуващи уреди. Единствено комплексът за плажен футбол ще бъде новоизграден. Обновен ще бъде комплексът за спортна пукотевица. След реорганизация на 21 юни ще бъде открит и известният стадион " Динамо ". На него ще се проведат церемониите по разкриване и закриване на игрите, както и надпреварите по лека атлетика.

В първото издание на европейските игри през 20125 година в столицата на Азербайджан, Баку България завоюва 10 медала в 5 спорта: 1 златен, 4 сребърни и 5 бронзови, което ни отреди 27 място в класирането по народи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР