Една година „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и

...
Една година „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и
Коментари Харесай

Условна присъда и глоба от 1500 лв. за грък, опитал да подкупи полицаи

Една година „ отнемане от независимост “ с тригодишен изпитателен период и санкция в размер на 1500 лв. е наказването, наложено на Г.И. за осъществено от него закононарушение по член 304а, прочие 1, вр. член 304, алинея 1, прочие 1 от Наказателен кодекс.

Чужденецът е бил предаден на съд от Окръжна прокуратура – Благоевград след извършено бързо досъдебно произвеждане и импортиран обвинителен акт. Припомняме, че към 08:30 ч. на 03.01.2020 година, в региона на новата автогара в гр. Сандански, дежурен автопатрул спрял микробус „ Мерцедес “ с гръцки регистрационен номер. Идвайки от ул.,,Свобода‘‘ към ул.,,Тодор Каблешков‘‘, МПС минало на червен сигнал на контролирано със светофарна уредба кръстовище. Единият от служителите на реда отишъл при лидера – Г.И., показал се и ревизирал документите му. Разбирайки, че е непознат жител на гръцки език му обяснил за установено нарушаване на разпоредбите за придвижване. Било му разпоредено да остане в транспортното средство и да последва полицейския автомобил до постройката на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи гр. Сандански, където да му бъде формиран акт за определяне на административно нарушаване.

Съдят грък, дал рушвет на пътни служители на реда

Вместо да извърши това, непознатият жител наближил патрулиращия автомобил и почукал по стъклото на прозореца, след което отворил вратата от страната на водача и хвърлил две банкноти по петдесет евро. Веднага за случилото е било докладвано по радиостанцията в полицейското ръководство, а на И. били сложени белезници. Днес, 17.01.2020 година, две седмици от започване на наказателното гонене има постановена неоправдателна присъда, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР