Една година дъщеря системно e пребивала 85-годишната си майка, държала

...
Една година дъщеря системно e пребивала 85-годишната си майка, държала
Коментари Харесай

Възрастна жена разказа как е измъчвана и заключвана от дъщеря си

Една година щерка редовно e пребивала 85-годишната си майка, държала я е под ключ, на студено, хранила я единствено с един самун на седмица, вземала й пенсията и не я пускала даже до тоалетната.

Тази поредна потресаваща история за принуждение е от село Росно, Великотърновско. За случая се разбра преди дни, откакто насилничката умряла. Възрастната жена е с измръзвания, защото е държана в стая без отопление, и е настанена в хирургията на великотърновската болница.

Марийка Станчева е от Пловдив. Всичко стартира с едно писмо от щерка й - 56-годишната Снежина, която я моли да се пресели от Пловдив, където старата вдовица живее сама, в село Росно. Снежина и 35-годишният й наследник имали здравословни проблеми и потребност от финансова помощ, описа Нова телевизия.

Къщата в Росно е в покрайнините. Селото е с 80 поданици, а наоколо до фамилията няма обитаеми парцели. Това е и повода никой да не чува виковете на баба Марийка.

Освен недохранена, баба Марийка е била и с измръзвания на крайниците. Сега дамата е настанена в хирургията на великотърновската болница.

За покъртителната история обаче станало ясно напълно инцидентно, когато щерка й умряла преди няколко дни от рак в регионалната болница във В. Търново. Тъй като никой от околните не прибрал натрупа, от болничното заведение се обадили на кмета на общината. Той пък подал сигнал до кметския наместник на Росно да отиде и да ревизира какво се случва с роднините на умрялата. Когато кметицата Пенка Конакчиева, отишла в дома, заварила там сина на умрялата, а в една от стаите била заключена и нейната майка.

" Аз я открих. В стаята - никаква топлота. Печката не е палена. Никаква топлота, а в селото беше -20 градуса ", описа Конакчиева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР