Edna Garcia смята, че е платила дължимото. В продължение на

...
Edna Garcia смята, че е платила дължимото. В продължение на
Коментари Харесай

„Днес ослепявам“: Много американци казват, че здравното осигуряване не ги поддържа здрави

Edna Garcia счита, че е платила дължимото. В продължение на 34 години тя работи като преподавател в държавна гимназия в Бриджпорт, Кънектикът, като в същото време служи като локален законодател в продължение на осем години. Когато се пенсионира, тя е доброволец в църквата си, където оказва помощ на членовете да се оправят с проблеми със здравното обезпечаване.

„ Бях потребна за моята общественост “, сподели тя пред CBS MoneyWatch.

Но за Гарсия, 73, да се любува на пенсионирането си беше мъчно. Въпреки че има здравна застраховка за пенсионирани учители посредством UnitedHealthcare, тя се бори да си разреши здравно лекуване. Гарсия е диабетик, има болест на Крон, за която няма лек, и страда от зрително заболяване, което е предизвикало утежняване на зрението й с течение на времето.

възходящите медицински разноски вършат мъчно да си позволите съществени неща като храна, комунални услуги, заплащания за коли и заеми, съгласно скорошно проучване от The Commonwealth Fund. Това принуждава милиони хора да поемат задължения, с цел да заплащат за грижи или да вършат сложни взаимни отстъпки.

Гарсия също сподели, че нейният осигурителен проект не покрива Ozempic, лекарство, употребявано за лекуване на диабет, което също стана известно за тежестта -загуба и това може да коства стотици долари на месец от джоба ви. Междувременно тя сподели, че проектът й на UnitedHealthcare в един миг ненадейно спря да покрива Remicade, лекарството, което приемаше, с цел да управлява пристъпите на заболяването на Crohn.

„ Бях добре, по-късно ненадейно застраховката реши, че няма Няма да заплащам за това, тъй като коства прекалено много ", сподели Гарсия. „ Така че моят доктор ме смъкна от него и ми сложи нещо друго и се разболях като куче и от този момент съм болен. “

Оттогава тя е върната на лекарството, което UnitedHealthcare още веднъж покрива, съгласно Гарсия.

UnitedHealthcare отхвърли коментар.

Все отново Гарсия сподели тя постоянно е принудена да избира сред съществени неща като хранителни артикули и по-скъпи медикаменти, които биха могли да й оказват помощ да остане здрава, само че които не може да си разреши от джоба си.

„ Оставям без медикаменти, тъй като би трябвало да реша сред храненето и грижата за медицинските си потребности “, сподели тя.

Без пътешестване за рожден ден

Еди Вейдър, 45, деец, който има застрахователно покритие посредством TriWest Healthcare Alliance, сподели, че от време на време би трябвало да поеме скъпи разноски самичък, тъй като проектът му не покрийте ги. Този месец Вейдър би трябвало да направи коренов канал, процедура, която той сподели на CBS MoneyWatch, че ще би трябвало да заплати от джоба си и ще му коства почти $1300.

„ Наистина не мога да си го разреша, само че ние би трябвало да го накараме да работи ", сподели той. „ Ще бъде сложен месец. “

За да успее, ще значи да се откажете от едногодишно пътешестване, което той и брачната половинка му нормално подхващат за нейния рожден ден. „ Обикновено отиваме да прекараме една нощ в хотел някъде, да се измъкнем от града и да отидем някъде. Това няма да се случи, до момента в който не можем да си го позволим “, сподели той.

TriWest не отговори на настояването на CBS MoneyWatch за коментар.

Адам Ролингс, строител на докове в Северна Каролина, е затрупан дружно с двете си деца от застрахователния проект на жена си. Учител в окръг Онслоу, брачната половинка му получава здравни помощи посредством проект Blue Cross Blue Shield за държавни чиновници.

Този проект коства на фамилията към $10 000 на година. Те харчат още $3000 до $5000 на година за спомагателни разноски за опазване на здравето, множеството от които са свързани с диабет вид 1 на деветгодишния им наследник.

„ Имаме шанс, че не ни е грижа медицински дълг, само че нашето отчаяние е, че покритието, което й се предлага като областен чиновник, наподобява несъответстващо за това, което се чака от нея като преподавател и публичен чиновник “, сподели Ролингс пред CBS MoneyWatch. „ Бихме очаквали да бъдем изцяло покрити или най-малко покритието да не е толкоз скъпо, колкото е за това типично четиричленно семейство. “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР