Една фирма само е подала оферта по обявената обществена поръчка

...
Една фирма само е подала оферта по обявената обществена поръчка
Коментари Харесай

Фирмата, изградила билетната система в София, ще прави и тази в Пловдив за 12 млн. лева

Една компания единствено е подала оферта по оповестената социална поръчка от Община Пловдив за надграждане, рационализация и поддръжка на системата за ръководство на градския превоз и услуги по образуване, администриране и надзор на продажби на публични услуги за градска подвижност.
Прочетете още
Заявилата предпочитание компания да надгради електронно-билетната система е „ Тикси “ АД.  

Срокът й беше продължен, защото се наложи спиране поради тъжби в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).Въпреки че оттова отхвърлиха жалбите на две компании против поръчката, към момента те не са решени, защото следва Върховен административен съд да се произнесе. Естеството на жалбите бе, че на процедура с тези параметри на поръчката, единствената компания, която дава отговор на изискванията е тази, правила системата  в София. „ Тикси ” бе една от фирмите, работила по системата в София.

Софийската компания бе и единствената, която бе позволена на поръчката за новата система за паркиране преди година. Тогава поръчката бе прекъсната с претекста, че защото има единствено една компания, отговаряща на изискванията то няма конкуренция и действително съревнование сред участниците.

Новата поръчка е обединена - за паркиране и билетна система в градския превоз, като цената й е 12 млн. лв..

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР