Една двойка ще сключи граждански брак в Асеновград на 14.02.20

...
Една двойка ще сключи граждански брак в Асеновград на 14.02.20
Коментари Харесай

Ваня Стоева: Броят на браковете в Асеновград расте. За 20.02.20 г. ще са 5

Една двойка ще подписа цивилен брак в Асеновград на 14.02.20 година А 5 ще си кажат " Да " на 20.02.20 година От началото на 2020 година към този момент 43 бъдещи младоженци са декларирали желанието си с декларация да се оженят в интервала на цялата година в Асеновград. Статистиката даде на Actualno.com Ваня Стоева от Обредния дом в града. С нея си поговорихме дали все по-често хората се вземат решение на тази крачка, или повече са тези, които избират да живеят на брачен начала. Попитахме я и дали двойките търсят повече обичайните разновидности за женитва, или в противен случай - избират ексцентричните церемонии за подписване на цивилен брак в Асеновград. Вижте детайлности в следвщото изявление:
Коментарите " За " и " Против " брака стават все по-горещи в актуалния свят. Това дали да си женен/омъжена е персонален избор. Но въпреки всичко, кажете ни какво е Вашето мнение по въпроса?
В Асеновград отчитаме увеличение на двойките сключили цивилен брак. През 2017 година сключилите цивилен брак двойки са били 353. През 2018 година - 367, а през 2019 година - 379. С направените промени в Семейния кодекс 01.10.2009 година младежите могат сами да избират дали да сключат брак или просто да живеят без подобен. Тези промени предизвикаха въпроси, които не бях си задавала преди. Но в действителност, от формата на подписване ли се дефинира същността на брака, или от отношението на младите един към различен. Ще се въздържа от генерални систематизирания, само че аз не преставам да имам вяра, че младежите не са безотговорни и те най–добре знаят по кое време са подготвени за тази стъпка в живота си. Бракът е виновен акт, който се базира на първо място на обич, почитание, взаимни отстъпки и бягство от рутината. А сватбената церенония би трябвало да бъде комбиниране от обичаи, традиции и нововъведения.
Търсят ли двойките ексцентрични места и способи за подписване на цивилен брак?
Голяма част от младежите избират различен, друг за тях самите метод на осъществяване на сватбеното празненство. И това е доста хубаво, тъй като се бяга от клишето и от превръщането на един прелестен празник просто в събитие. Сватбата е превъзходен фамилен празник и с схващане би трябвало да се откликва на визията на всяка една двойка и нейното предпочитание по какъв начин да бъде проведен значимият ден, с цел да остане жив споменът дълго по-късно. При нас идват чудесни младежи, заредени с оптимизъм, с доста забавни хрумвания и оферти, за осъществяване на техния празник, които те увличат. Тук е мястото да отбележа, че ние като длъжностни лица би трябвало прецизно да се придържаме към формата преднисана в закона, от една страна и да се съобразим с желанието на бъдещите младоженци, от друга. Единствената компликация е, че за приемане на съвършеният вид, би трябвало да се вземат впредвид доста неща.
Първото значимо нещо е сватбената организацията, която провежда тържеството на младоженците - до каква степен тя ще съумее да долови разбирането на двойката за сватбения ден. Защото има възможност техният пазник да се трансформира в подобен за техните родители, уредници, консултанти, които с намесата си са наложили различен усет, друг от техния. Това са деликатни неща и би трябвало доста да се внимава, тъй като това може да съсипе и сватбения ден на двойката. Много значима е и ситуацията, където се организира тържеството - по какъв начин е украсено мястото на церемонията. Немаловажна е и ролята на диджея или оркестъра, нает за този ден. Разбира се, зависи и от длъжностното лице, което подписва гражданския брак. Но когато всичко това се прави от положителни експерти, положат се нужните старания и се работи в екип, резултат постоянно има!
Колко са подписаните цивилен бракове от началото на 2020 година в Асеновград и има ли интерес, от страна на младоженците, към по-специални дати, като 14-ти февруари или 20-ти февруари?
За месецът, който отмина двойките сключили брак, са общо 26 на брой. А що се отнася до интерес към датите, за които ме питате - преценете сами: на 14.02.20 година една двойка ще подписа брак при нас, а за 20.02.20 година двойките са 5.
Независимо, че още е началото на 2020 година, кажете каква е статистиката по отношение на деклариралите желанието си да сключат брак в Асеновград, къде избират да го създадат и каква е приблизителната възраста на двойките?
От началото на тази година има постъпили заявки на 43 двойки, които желаят ритуал отвън избраната за задачата зала. Други 26 бъдещи младоженци са декларирали гала в ритуалната зала на Асеновград. В последните години двойките вземат това отговорно решение да сключат брак откакто имат специалност, работа и може би по тази причина приблизителната междинна възраст на дамите е 25 година - 28 година, а на господата 30 година - 35 година
Кажете ни, след толкоз години в тази специалност, позволихте ли на рутината да Ви трансформира в служител?
Много е прелестно чувството, когато вишдаш по какъв начин всяка дума от словото отправено към младоженците се приема от тях и ги вълнува. В тези моменти сред длъжностното лице, младоженците, кумовете и родителите за късото време, през което тече церемонията, се построява особенна връзка и ние споделяме по един необикновен метод. Всичко е в погледите ни, в жестовете ни и вълнението, което с всяка последваща секунда пораства и пораства... И тогава е доста мъчно да задържиш страстта си, да овладееш гласа си, да успокоиш дишането си и да имаш сили да продължиш. Затова и всяка една женитба е доста друга, без значение, че длъжностното лице е едно и също. И в този ред на мисли, в този момент в края на своя професионален път, мога да кажа, че съм доста благополучен човек, тъй като имах работа, която обичам, и опцията да я упражнявам толкоз дълго.
И най-после - какви думи бихте отправили към хората, които към момента се двоумят дали да сключат брак, или да си живеят на фамилни начала?
На хората, които към момента се двоумят да вземат това отговорно и значимо в живота решение - да основат семейство, дано го създадат без да се двоумят ! Вярно е, че в годините на този дълъг преход ценностната ни система се промени доста. Измениха се и целите ни. Но що се отнася до брака - полезностите си остават едни и същи. За всички нас фамилията е свято! Ние постоянно ще имаме потребността от прочувствената мощ на българската традиция, която ни връща към нашите корени!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР