Една двойка ще може да отседне в най-романтичния дом в

Една двойка ще може да отседне в най-романтичния дом в ...

Къщата на Жулиета ще приюти за нощ двама влюбени.Една двойка ще може да отседне в най-романтичния дом в историята на литературата - къщата на Жулиета във Верона.

За 14 февруари - Св. Валентин, домът - музей на шекспировите герои ще бъде пригоден за живеене за пръв път от 30-те години на миналия век, съобщи Airbnb, която заедно с община Верона е организатор на начинанието.

Сградата от 14 в. ще посрещне двойката с личен иконом, украса от цветя, изискано меню, приготвено от шеф - готвач с 3 звезди на Мишлен. Спалнята пък е декорирана с оригиналното легло, използвано при снимките на екранизацията по шекспировата трагедия на режисьора Франко Дзефирели през 60-те години на 20 в.

Къщата на Жулиета ще приюти за нощ двама влюбени
© Airbnb

Както е известно, хиляди влюбени изпращат изпращат във Верона писма до литературната героиня, като разказват в тях своите лични истории. В града има цял клуб на приятелите на Жулиета, чиито членове на доброволни начала администрират кореспонденцията - изчитат посланията и съставят отговори.

Именно членовете на клуба ще изберат щастливците, които ще пренощуват в къщата на Жулиета. Подборът ще стане сред двойките, които до 2 февруари изпратят писмо с най-трогателната история на отношенията си като напишат защо смятат себе си за най-подходящите да бъдат удостоени с тази чест.

Къщата на Жулиета ще приюти за нощ двама влюбени
© Airbnb

Източник: dnevnik.bg