Една доза от ваксината на Oxford/AstraZeneca осигурява защита срещу коронавируса

...
Една доза от ваксината на Oxford/AstraZeneca осигурява защита срещу коронавируса
Коментари Харесай

Една доза от ваксината на AstraZeneca осигурява защита за три месеца

Една доза от имунизацията на Oxford/AstraZeneca обезпечава отбрана против ковид за минимум три месеца и понижава разпространяването му с 2/3 . Ново изследване наподобява поддържа решението на Обединеното кралство да отсрочи слагането на втората доза, написа " Гардиън ".
 И Франция няма да имунизира с AstraZeneca хора над 65 години
И Франция няма да имунизира с AstraZeneca хора над 65 години

Италия, Германия, Австрия, Швеция и Полша към този момент предложиха разпространяването да бъде възрастово лимитирано

Анализът на нови данни от три изследвания е разкрил, че първата доза от имунизацията обезпечава приблизително 76% отбрана против симптоматични инфекции за интервал от три седмици до 90 дни, а също понижава разпространяването на ковид с 67%.

Откритията са предварителни и към момента се преглаждат в , само че в случай че устоят на научната инспекция, те ще уверят здравните експерти, че е добре да се приложи тактиката по-уязвимите да получат първата доза от имунизацията на Oxford/AstraZeneca.
 Швеция няма да имунизира с AstraZeneca хора над 65 години
Швеция няма да имунизира с AstraZeneca хора над 65 години

Няма задоволително данни " какъв брой ефикасна е имунизацията за отбрана против Covid-19 в по-възрастните групи "

Принципно хората би трябвало да получат две дози от имунизацията през три или четири седмици, само че през декември Съвместната комисия за имунизация и имунизация, която поучава английските министри, предложи да се отсрочи втората доза , с цел да може колкото се може повече уязвими хора да получат от първата доза.

По-малко е известно какво се случва, в случай че се забави втората доза на имунизацията на Pfizer. Но последните данни за имунизацията на Oxford/AstraZeneca, събрани от клинични тествания във Англия, Бразилия и ЮАР, които са извършени от 7 декември, демонстрират, че може би е по-ефикасно, в случай че втората доза се забави.
 Полша няма да ваксинира възрастните с имунизацията на AstraZeneca
Полша няма да ваксинира възрастните с имунизацията на AstraZeneca

Ясно е, че възрастните няма да бъдат имунизирани с тази ваксина

Учените, провели проучванията, не са разкрили доказателства 76-процентното равнище на отбрана да понижава сред третата седмица и третия месец след слагането на първата доза. Отлагането на втората доза с минимум три месеца ускорява отбраната приблизително с 82% , заключават създателите на изследването, спрямо 62% по време на междинното изследване , при което доброволци са получили втората доза четири седмици след първата.

В изследването се отбелязва, че успеваемостта на имунизацията нараства от към 55% не повече от шест седмици след слагането на първата доза до 82,4%, когато втората доза е сложена повече от три месеца по-късно.
 Италия утвърди имунизацията на AstraZeneca
Италия утвърди имунизацията на AstraZeneca

Трета утвърдена ваксина в Европейски Съюз след тези на Pfizer/BioNTech и Moderna

Учените също са разкрили, че след слагането на първата доза позитивните PCR проби за ковид са спаднали сред 49% и 78% , което усилва очакванията, че имунизацията може да помогне за понижаване разпространяването на вируса , както и за попречване на смъртни случаи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР