Eдна доскоро управлявала политическа сила иска да си довърши работата“.

...
Eдна доскоро управлявала политическа сила иска да си довърши работата“.
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Ефектът на „Промяната“ – рекордна инфлация, рекордно обедняване, рекордни цени

Eдна до неотдавна управлявала политическа мощ желае да си „ довърши работата “.  А каква работа свършиха идеолозите на „ Промяната “ усетихме всички на гърба си, разяснява лидерът на листата на ГЕРБ в Кърджали Цвета Караянчева.

„ Цените на тока и газа се подвигнаха 10 пъти, месечната прехрана на човек надвиши 1 500 лв., вложенията паднаха с 52 %, а храните нарастнаха с 40 на 100. Имаме рекордна инфлация – над 20 %, рекорден бюджетен недостиг, рекордни стойности на енергоносителите. 70 % от българите признават, че са обеднели през последната година и половина, а спестяванията им са „ олекнали “ с 20 %. Индустрията е на командно дишане, бюджетът се актуализира на всеки три месеца, не е издигната нито един метър автомагистрала, не е стартирала нито една европейска стратегия, не сме получили нито стотинка от Плана за възобновяване и резистентност. В Европа газът нарастна с 54%, у нас – със 128%. Бензинът в Европейски Съюз – с 35%, в България – с 57%. Хлябът в Европейски Съюз – с 16 на 100, у нас – с 56%. Една-трета от парите ни отиват за храна и по този индикатор сме преди всичко в Европейски Съюз. Чака ни римейк на Жанвиденовата зима. Политическа партия желали да си довършат работата. Както е тръгнало, и страната ще довършат! “, сподели още тя.

Областният координатор на Политическа партия ГЕРБ Цвета Караянчева също по този начин внесе сигнал в Министерския съвет против грубата интервенция, безпардонното поведение  и похищението върху свободата на избор и волеизявление на работещите в областта на образованието в област Кърджали от страна на заместител регионалния шеф Бисер Николов.

Същият си е разрешил обществено да заплашва с прокурор учебните шефове от района под предлог, че упражняват напън върху учителите и са съпричастни към предизборната акция в прорез със Закона за образованието. Позовал се е на непотвърдени анонимни сигнали и клюки. Информирах служебния министър председател Гълъб Донев, че назначеният с негова заповед заместител регионален шеф е превишил пълномощията и е нарушил разпоредбите на положителния звук по време на годишното работно заседание, проведено от РУО в навечерието на новата образователна година в наличието на представители на редица държавни институции – Министерство на вътрешните работи, ПБЗН, РЗИ, КАТ и други “, реагира Караянчева.

„ Поведението на господин Николов е рецидив. Същият неведнъж си е разрешавал  вмешателство в работата на териториалните служби в Кърджали и непозволено  е претендирал от тях  информация за  политическата принадлежност на техни чиновници с формалното опрощение „ отбрана на ползите на страната “ (прилагам копие от писмо с изх. № РД-07-5754-1, от 09.11.21г., подписано от него в качеството му на заместител регионален шеф в предходното служебно правителство). Николов упражнява душевен тормоз  и насочва несъстоятелни закани към длъжностни лица, които водят до изостряне на напрежението. Убедена съм, че политическите обвързаности и форми на пропаганда в работно време и на работното място не следва да бъдат толерирани, както не следва да бъдат ограничавани и осъждани изборното право и политическите свободи на жителите “, се споделя в сигнала. Караянчева упорства служебният министър председател да  предприемете незабавни дейности и да приключи гореописания „ лов на вещици “ от страна на Бисер Николов, защото с неконтролируемото си нападателно държание той освен надвишава пълномощията си, само че и уронва престижа на изпълнителната власт. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР