Една дискусия за лекарствата освен емоционални аргументи, то и рационални

...
Една дискусия за лекарствата освен емоционални аргументи, то и рационални
Коментари Харесай

Мирослав Ненков подсети, че Виктор Николаев, че има голям повод да почерпи днес! Водещият пък го помоли да тегли една

Една полемика за медикаментите с изключение на прочувствени причини, то и рационални заключения и тези. Мораториума е едно от най-грешните управнически решения. Това съобщи в ефира на " Здравей, България " Хасам Адемов, някогашен обществен министър и народен представител от групата на Движение за права и свободи.

" Това значи, че ръководещите не могат да се оправят. Здравеопазването не може да се гледа като разход или като общ брой от числа. Това е вяра, която се дава на хората ", сподели още той, представен от Блиц.

" В настоящото законодателство има ясни механизми за надзор, само че те не се съблюдават съгласно мен. Затова и се стига до този безотговорен разход на медикаменти ", добави Адемов. Според него даже и един пациент да остане без медикаменти, това е голям проблем.

" При вас е имало едно само лекарство, когато сте бил болен от страшна болест. Този медикамент бил ли е стихотворец от здравната каса ", запита Николаев събеседника си. Адемов отговори, че една част е била поета от НЗОК, а останалата доплащал. " Мораториумът въпреки всичко е най-грешното управническо решение. Това е симптом на изтощение ", добави той.

Николаев на няколко пъти опита да завърти диалога на персонална основа, питайки Адемов по какъв начин е е лекувал, само че депутатът не пожела да навлиза в пояснения.

В студиото се включи и доктор Мирослав Ненков, той сервира изненада в ефира - разкри, че Виктор Николаев има огромен празник през днешния ден.

" Добро утро и цветущ рожден ден, Викторе! Това, което се случва с мораториума е нещо доста хубаво. Може би не най-хубавото и умното, само че от някъде би трябвало да се стартира. В нашата система, каквото и да се случи, ще засегне нечии интерес. Общественият интерес обаче е по-голям. Огромен е разходът за лекарства. За мен това е вярно решение, доста остро, само че от някъде би трябвало да се стартира. Не е правилно, че ще има пациенти, които ще са необгрижени ", сподели той.

Виктор Николаев се опита да го отвърна, казвайки че да вземем за пример лекарството на господин Адемов, който сега е в студиото, е едно само и то новаторско, а без него, той може би е нямало да е тук сега.

" Здравната каса ще откри по какъв начин да обгрижи всеки пациент. Никой не мисли кого да ощети и убие или да извърши геноцид. При нас има доста безконтролни механизми, за които ние плащаме, това е разхищаване. Това, че ще има умрели пациенти по улиците, е нещо тотално погрешно. Нормално като има ограничаване на парите за фармабизнеса да има недоволни ", сподели Ненков.

" Мерси за диалога, а оня трамвай, който звънеше, да го напсувате от мен ", приключи диалога с Ненков водещия, който намерено възропта против машината на столичния градски превоз, която се чу по време на живото включване на доктора, намиращ се на софийски бул..

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР