Една диета, която всъщност представлява цяла философия за хранене Интуитивната диета

...
Една диета, която всъщност представлява цяла философия за хранене
Интуитивната диета
Коментари Харесай

Интуитивната диета – път към по-добър живот

Една диета, която в действителност съставлява цяла философия за хранене

Интуитивната диета се разграничава фрапантно от обичайните диети заради обстоятелството, че не следвате правила, открити и заложени от някой различен , а се вслушвате в потребностите на личното ви тяло.

Чрез интуитивната диета ще опознаете себе си и организма си и по този начин ще се научите да улавяте всички сигнали, които тялото ви изпраща. По този метод нито ще прегладнявате, нито ще преяждате. 

Ако концепцията за тази диета ви звучи като най-естествения принцип за хранене, то тогава се запознайте с нашия справочник към по-добър живот:

Стъпка №1 Увод към интуитивната диета

Концепцията на интуитивната диета датира от 80-те и 90-те на предишния век и се състои в заключението, че множеството диети просто не работят и за постигането и най-много поддържането на оптимално тегло в дълготраен проект, е доста по-важно какъв е методът ни на живот и по какъв начин се грижим за тялото си.

В основата на този метод на хранене стои концепцията, че човек би трябвало да се храни единствено когато е гладен и да стопира да яде, когато е утолен. 

Със сигурност това ви звучи пределно ясно и явно, само че ще се очудите какъв брой доста хора не съблюдават това обикновено предписание. Пазарът непрекъснато ни залива с книги, които ни учат по какъв начин, по кое време, по какъв брой и какво би трябвало да ядем , с цел да имаме съвършена фигура.

 Интуитивната диета - път към по-добър живот

Когато изберем да се вслушаме в тези правила, ние подлагаме организма си на страховит стрес, който сигурно не съответствува с естествения му темп.  Превръщаме тялото си в пандизчия, който прецизно следва заповеди и когато кантарът не покаже мечтаната цифра, най-често се ядосваме и търсим успокоение в храната, която по този начин мощно сме се опитвали да избегнем. 

Преди да изпробваме тази идея, е значимо да се научим по какъв начин да разграничаваме другите типове апетит.

Физическият апетит е сигналът, който тялото изпраща, че има потребност от сила, която да му подсигурим посредством храната. Този апетит може да разпознаете по следните сипмтоми: къркорещ корем, нервност, отмалялост и изнемощялост.  Когато приемете каквато и да е храна, този апетит изчезва.

Емоционалният апетит е може би най-опасният тип, защото точно на него изискуем тези непотребни килограми за които се чудим от къде са се появили. Той се предизвиква от горест, самотност и даже досада , а когато го заситим отключва неприятни страсти като виновност и ненавист към себе си.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР