Една четвърт от американските военни, осъдени от армията, не са

...
Една четвърт от американските военни, осъдени от армията, не са
Коментари Харесай

Всеки четвърти осъден американски военен няма досие във ФБР

Една четвърт от американските военни, наказани от армията, не са докладвани на ФБР и по този начин могат да си купуват огнестрелно оръжие, както създателят на всеобщото ликвидиране в Тексас, съгласно отчет на Пентагона, представен от Франс прес.

През 2015 и 2016 година 2502-ма американски военни да получили присъди за разнообразни закононарушения, само че пръстовите отпечатъци на 601 от тях, т.е. на 24%, не са предадени в централната база данни на ФБР, се споделя в отчета на основната ревизия на американското военно министерство.

Присъдата и резултатите от следствието не са изпратени на ФБР в 780 случая – т.е. 31%.

Продавачите на огнестрелно оръжие, макар че работят по много облекчени правила в Съединени американски щати, са длъжни да ревизират името на всеки евентуален закупувам в регистрите за съдимост на ФБР.

Всеки изчезнал фиш с пръстови отпечатъци може да има тежки последствия, даже трагични, както сподели стрелбата в Тексас, акцентира отчетът. На 5 ноември, някогашен боен от военновъздушните сили на САЩ откри пукотевица в черква в Туксас и умъртви 25 души. Той е напуснал армията след присъда от боен съд за домашно принуждение над брачната половинка и детето си, само че досието му не е било изпратено на ФБР. Затова стрелецът напълно законно си купил оръжие.

Подобна липса на отпечатъци в регистрите на ФБР разрешава на всеки да купи оръжие, макар че няма право. Може да попречи на наказателните следствия, както и да заплаши националната сигурност, обобщава отчетът.

Проверката е направена преди стрелбата в Тексас, само че след нея всички американски служби преглеждат историята на всички присъди, с цел да открият кои са минали сред капките.

Военновъздушни сили на САЩ заяви предходната седмица, че е прегледала към 60 000 досиега от 2002 насам и е разкрила няколко десетки пропуски.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР