Една част от сънародниците ни, спасени от пожара на ферибота

...
Една част от сънародниците ни, спасени от пожара на ферибота
Коментари Харесай

Част от българите, спасени от ферибота в Гърция, се прибраха

Една част от сънародниците ни, избавени от пожара на ферибота край Гърция, се прибраха в България довечера, съобщи Би Ти Ви.

30 от българските водачи, които са били на ферибота, пресякоха границата малко преди 19:00 ч., а от българска страна ги чакаше рейс, който да ги откара до Петрич.

Транспортът от Гърция е бил обезпечен от Камарата на превозвачите, а Министерството на превоза и известията на България координира всички дейности по прибиране на избавените български жители.

Междувременно, Министерството на външните работи заяви по-рано, че спомага на българските жители, евакуирани след пожара на ферибота в Йонийско море, да отпътуват от остров Корфу.

Българите ще дойдат довечера в Игуменица, откъдето ще заминат с рейс за България. Част от сънародниците ни ще бъдат извозени до Италия, както те сами са поискали.

По информация на българския консул в Солун, който от през вчерашния ден е на остров Корфу, с цел да окаже подпомагане на място, двамата българи, настанени в болнично заведение, са в положително положение, показаха още от министерството. Единият към този момент е напуснал болничното заведение, а другият, който бе интубиран, е нормализиран и без заплаха за живота.

По публична информация, получена от гръцките управляващи, седем български жители не престават да са в неопределеност след случая. Българското посолство в Атина и генералното ни консулство в Солун са в непрекъснат контакт с способените локални институции, като оказват цялостно подпомагане, написа "Стандарт ".
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР