Една част от паркинга около Националния стадион Васил Левски“ става

...
Една част от паркинга около Националния стадион Васил Левски“ става
Коментари Харесай

Част от паркинга около Националния стадион става платен

Една част от паркинга към Националния стадион „ Васил Левски “ става заплатен. Това разгласи заместник-председателят на Столичния общински съвет Николай Стойнев.
Новата мярка ще засегне зоната от метростанцията до бранш А на стадиона, където следва да бъдат разчертани паркоместа, да се построи преграда и да се сложи автомат за заплащане на престоя.

„ Идеята, с която Общинският съвет взе това решение, е да се вкара ред в паркирането, с цел да се обезпечи достъп на жителите до парка “, аргументира се Стойнев, цитира БГНЕС.

Теренът е възложен за ръководство на „ Пазари Запад “, защото през събота и неделя там се организира пазар за спортни артикули, който ще продължи да съществува, само че редом с него ще се появи и платена зона за паркиране.

Ще бъдат обрисувани към 100 паркоместа, директно ситуирани до бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “. Новата мярка би трябвало да проработи от 1 септември. Общата инвестиция е на стойност до 170 000 лв., а паркирането ще коства 1 лев за час, само че единствено при първите 4 часа. При по-дълъг престой таксата ще се усилва на 2 лв..

„ Няма да има пакетна цена, паркирането ще бъде почасово “, разясни Стойнев.
На този стадий зоната от паркинга на стадиона, която е откъм езерото Ариана, остава безвъзмездна, само че се водят диалози тя да бъде предоставена за ръководство на спортната база.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР