Една част от козовете си отдавна сме ги извадили. От

...
Една част от козовете си отдавна сме ги извадили. От
Коментари Харесай

Деница Златева: Евроизборите ще бъдат вот на недоверие за управляващите

„ Една част от козовете си от дълго време сме ги извадили. От 6 месеца сме на терен, показали сме нашата визия и ние към този момент сме пределно мобилизирани. Още през 2017-а представихме такава визия. Днес представихме и своята визия за Европа.

Много се надяваме тези избори да се трансфорат и във избор на съмнение за ръководещите. И социологическите изследвания в действителност дават равни позиции. Ние не мерим резултатите в брой евродепутати. Ние ги мерим в брой гласове и за нас е значимо, даже и с един глас, ние да имаме повече от ГЕРБ. Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Деница Златева в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов ” по Канал 3 от на конгреса на партията.

 

Тя бе запитана за речта на Корнелия Нинова, в която разгласи, че българския

„ В градежа на автомагистралите, методите, по които се разпределят и в този момент 1,35 милиарда за „ Хемус ”. Обществените поръчки се раздават по този начин, че се убива дребния и междинен бизнес. Има подозрения и за корупция при санирането.

Не се ръководи посредством парламентарна народна власт, а в кабинета на премиера. Усещането е, че живеем в страна, в която всичко се взема решение от него ”, сподели Златева.

Относно обвиняването против Елена Йончева тя разяснява:

„ КТБ банкрутира през 2014 година През 2017 година прокуратурата излезе с изказване, че се е финансирало от политици. Тогава поискахме и лист с тези политици. Такъв не е възложен, а внезапно излиза, че две години преди да банкрутирала КТБ Елена Йончева е знаела за това ”.

Златева изясни и че конгресът на партията е излязъл с декларация в отбрана на Йончева и на свободата на словото.

Относно новината, че Елена Йончева е атакувана поради ново нейно следствие за корупционни схеми, Деница Златева изясни, че във вторник ще бъде изнесена информация от самата Йончева.

„ Президентът е определен от над 2 милиона български жители. Да, той е подкрепян от Българска социалистическа партия, само че той бе повдигнат като самостоятелен претендент.

Битката сред институциите може да бъде прекъсната посредством взаимно почитание, толератност и ценене на конституционните правила ”, сподели Златева във връзка с престрелките сред президент и ръководещи и разясни, че главната офанзива против Радев в действителност идва по парламентарна линия.

Деница Златева отхвърли да е лидерът на листата на Българска социалистическа партия за евроизборите.

„ Номинациите за евродепутат стартират от 1 февруари. На 15 март ще станат явен кой е лидерът, а в края на март и цялата листа. Няма предварителни любимци ”, безапелационна бе зам.-председателката на Българска социалистическа партия.

„ В листите на Българска социалистическа партия би трябвало да попадат хора, които доста ясно ще пазят националните цели и целите на българската левица ”, добави тя във връзка с въпроса какви би трябвало да са претендентите на партията за Европарламента.

„ Разбирам, че желае да се персонализира тематиката за листата с един съответен претендент, само че аз съм сигурна, че Българска социалистическа партия ще предложи мощна листа, която ще отстоява ползите на българските жители. Всеки един има място в нея. Мисля, че доста по-важно е какви политики ще пазиме, а не личностите ”, сподели още Деница Златева, като по този метод отговори и на горещия въпрос дали Сергей Станишев има място в листата на Българска социалистическа партия.

Тя бе безапелационна, че в границите на ПЕС има 34 партии, които имат голям брой разлики. Обясни, че Българска социалистическа партия ще отстоява своите позиции, само че по този начин или другояче левите партии имат и една цел – да не ръководят десните, да не се отстъпва от кохезионната политика и да не се стига до Европа на няколко скорости.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР