Една 98-годишна жена почина във френския град Тулуза в понеделник,

...
Една 98-годишна жена почина във френския град Тулуза в понеделник,
Коментари Харесай

И във Франция не са галантни към жените си

Една 98-годишна жена умря във френския град Тулуза в понеделник, откакто бе грубо ударена от мъжа си, заяви " Евронюз ".

Тя стана 101-вата жертва на домашно принуждение във Франция за 2019 година За страдание броят на тези жертви през последните години не понижава, а трансферира цифрата 100, разясняват интернационалните наблюдаващи.

Във връзка с казуса на 3 септември френското държавно управление провежда кръгла маса с присъединяване на фамилии на жертви, на юристи, служители на реда и феминистки организации. Френските управляващи имат намерение да отделят средства за разкриване на домове за подложени на принуждение и за по-бързо напредване на сигналите и жалбите по отношение на домашното принуждение, при което главно жертва са дамите.

Още предходната седмица Марлен Шиапа - секретар на държавното управление по въпросите за равенството сред дамите и мъжете, разгласи основаването на специфичен фонд от милиони евро против домашното принуждение.

Според изследване на пет организации, работещи в областта на предварителната защита и реакцията на домашното принуждение, до момента френското държавно управление е отделило за задачата 79 милиона евро.

По данни на френското вътрешно министерство жертви през 2018 година от 149-те жертви, убити от от своя сегашен или някогашен сътрудник или партньорка, 121 са били дами, а единствено 28 - мъже. 21 са децата. Основните аргументи за разигралите се нещастия са били разгорещени разногласия или отвращение за разлъка. 83 на 100 от убийствата са се направили в дома на двойката, на жертвата или на причинителя.

В собствен отчет, оповестен през 2017 година, Организацията за сигурност и съдействие в Европа отбелязва, че в световен проект през 2012 година 43 600 дами или девойки са били убити от своите съпрузи или родственици, до момента в който жертвите на тероризма през същата година са били 11 113 души. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР