Едмонд Назарян и Кирил Милов ще спорят за титлите на

...
Едмонд Назарян и Кирил Милов ще спорят за титлите на
Коментари Харесай

Назарян и Милов са на финалите

Едмонд Назарян и Кирил Милов ще спорят за купите на европейското по битка, типичен жанр в Загреб, откакто завоюваха полуфиналните си борби.

При 60-килограмовите 21-годишният Назарян се наложи над арменеца Геворг Гарибян – 5:1. И на следващия ден за златото ще излезе против Виктор Чобану /Молдова/, №1 в света от 2021-а и №1 в Европа от 2019-а.

През предходната година Назарян стана втори в Европа , само че стана първи на континента при юношите, а по-късно взе и сребро от международното при мъжете.

При 97-килограмовите Кирил Милов , който брани купата си от предходната година, реализира победа със 7:0 над състезаващ се за Италия грузинец Николоз Какелашвили, европейски вицешампион от 2020-а.

Трофея в неделния ден Милов ще си оспорва с един от най-титулуваните борци в категорията – Артур Алексанян /Армения/, повторен олимпийски първенец, който на сметкат си има 4 международни и 5 европейски трофеи.

През предходната година Милов с изключение на европейската купа стана и втори в света .

До репешажите на шампионата доближи Дейвид Димитров, чийто противник за място на финала ще бъде Андрий Кулик /Украйна/, трети на мондиал 2022.

Финалите са през днешния ден от 18:15 часа .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР