Едмонд Назарян, европейският шампион за кадети, се прицели и в

...
Едмонд Назарян, европейският шампион за кадети, се прицели и в
Коментари Харесай

Едмонд Назарян се прицели в олимпийската титла в Буенос Айрес

Едмонд Назарян, европейският първенец за кадети, се прицели и в купата на младежките олимпийски игри в Буенос Айрес (6-18 октомври). Талантът ще бъде единственият ни играч в битката на влиятелния конгрес. През 2018-а синът на двукратния олимпийски първенец Армен Назарян бележи извънредно мощен сезон. Стана №1 в Европа, завоюва бронз на международното, победи и на Балканите в категория до 45 кг на класическия жанр.

„ Винаги давам всичко от себе си, с цел да изляза победител от тепиха – сподели геният в пресклуб "България ". - От татко си съм научил да не се отхвърлям и за малко време да натрупам точки, с цел да приключа по-бързо срещата и да имам сили за идната. “
 Пресклуб - Борба и олимпийските очаквания на България за 2018 @@@

„ Много се веселя на неговата непримиримост – добави Назарян. - Понякога нещо като не му се получава желае още и още един път да опита, до момента в който не го направи. И макар че имам 3 медала от игрите постоянно се веселя на младите състезатели, които предложат композиция от хватки, както прави и Едмонд. “

Назарян-младши обясни, че в Буенос Айрес най-сериозния му съперник ще бъде иранският герой, който победи и на международното по-рано през годината.
„ Тогава си взех точките, само че не му демонстрирах хватки (б.р. усмихва се) - съобщи Едмонд. - Ще го изненадам на олимпиадата. “

Шампионът бе един месец лагер в Армения, където имаше сериозен избор на спаринг сътрудници и направи подобаваща подготовка. На игрите Едмонд ще бъде придружаван от татко си.
 Пресклуб - Борба и олимпийските очаквания на България за 2018 @@@

Преди това Армен ще поведе мъжете на мощния шампионат в Румъния, където ще бъдат изяснени и последните въпросителни към състава за мондиала в Будапеща през октомври. Отборът пътува на следващия ден.

„ Иво Ангелов обаче контузи коляното на лагера в Полша и няма да взе участие – обясни Назарян. - Той съвсем се е възстановил, само че не желаеме да рискуваме. Все още е на процедури. Именно на него ще разчитаме на шампионата в Унгария. “ Еврошампионът от 2017-а Тарек Абделслам също пропуща конкуренцията поради контузии в кръста и рамото.
 Пресклуб - Борба и олимпийските очаквания на България за 2018 @@@

„ За страдание към момента арменецът Айк Мнацканян не е получил български паспорт – добави Назарян. - Отлично е квалифициран, не стопира да тренира и е в извънредно форма. Много желаеме да го използваме на международното, където би могъл да е измежду кандидатите за орден, само че за жалост липса на документи ни стопират да го пуснем да се бори. “

В момента дамите са подготовка на комплекс „ Диана “, а мъжете в свободния жанр също са в Румъния на лагер. Натурализираният у нас чеченец Али Умарпашаев, който предходната седмица завоюва бронз на шампионата „ Александър Медвед “ в Минск (Беларус), също се причисли към тима в Румъния.

Галерия: Марин Маринов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР