Едмонд Назарян (51 кг) триумфира с европейската титла за втора

...
Едмонд Назарян (51 кг) триумфира с европейската титла за втора
Коментари Харесай

Втора евротитла за Назарян

Едмонд Назарян (51 кг) победи с европейската купа за втора поредна година. На шампионата по битка във Фаенца, Италия, националът ни в класическия жанр прегази турчина Барис Ербек с механически туш 10:0 т. за 2,38 мин.

Еди бе първо поздравен от своя прославен татко Армен Назарян, повторен олимпийски първенец, който бе в неговия ъгъл на тепиха, и който младият първенец небрежно повали на тепиха... за привет.

През 2018-а Назарян завоюва златото в по-долната категория до 45 кг. Той има още бронз от Световното и от Младежката олимпиада в Буенос Айрес 2018.

" Щастлив съм, тъй като тази купа я заслужих много по-трудно от миналогодишната. След като завоювах инфарктния 1/4-финал, в който губех с 0:7 от азера и съумях да обърна резултата в моя изгода до 7:7, бях сигурен, че ще се взема златото. Всъщност на това състезание пристигнах точно за купата, друго не ме устройваше. Така ме е учил моят татко. Затова се окуражих, демонстрирах темперамент и се веселя, че още веднъж съумях да развеселявам България със златно отличие. Следващата ми цел е международното в София в края на юли. Надявам се и тогава да бъда на най-високото ходило на стълбичката " разгласи Еди.

" Сега се веселя даже повече, в сравнение с моите триумфи като играч. Голямо напрежение беше. Защото виждам, че Еди върви по моите стъпки и прави всичко, което му споделям. Ощетиха го против азера, само че появи огромно сърце и съумя да завоюва тази борба. След това бях сигурен, че ще стане първенец. Сега на това състезание беше много по-трудно, тъй като азери и турци да вземем за пример са по-големи на възраст и даже към този момент се борят при юношите ", сподели Армен Назарян. Той е треньор на мъжкия ни народен тим при класиците.

Във Фаенца Мирослав Емилов (45) се пребори за бронза, като в дребния край надви над Каспарс Бондаренко (Лат) с 4:2. Рафет Рашид (60) остана пети, откакто загуби от Артьом Клицунов (Блрс).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР