Единството на опозицията, която действа заедно, за да възпре последния

...
Единството на опозицията, която действа заедно, за да възпре последния
Коментари Харесай

ДПС се оплака от „болшевики отдясно, отляво и техните внучета“

Единството на опозицията, която работи дружно, с цел да възпре последния опит да се сформира държавно управление, се срина, когато се стигна до друга парлива тематика – новият антикорупционен закон. Той беше импортиран от Политическа партия, парламентарната правна комисия го прегледа на първо четене и в този момент следва разискването му в пленарната зала. Тази заран ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи се пробваха да го отстранен от парламентарната стратегия за тази седмица. Провалиха се, тъй като Има Такъв Народ, която ги поддържа против проектокабинета, този път гласоподава антикорупционният закон да остане в дневния ред на депутатите.

Всъщност първа „ Възраждане “ се разгласи против законодателното предложение. Депутатът от партията Петър Петров законопроектът „ показва единствено едни политически манифести на избрани политически групи, с цел да запазят властта си “. И изиска премахването му от програмата. За същото настоя и Десислава Атанасова – лидерът на групата на ГЕРБ-СДС. По думите й, на публичното разискване на плана, извършено през вчерашния ден, адвокати практици не са споделили една позитивна дума за него.

Тук се причисли и Движение за права и свободи. „ Вие държите да си имате Народен съд! “, обвинително се обърна към „ Промяната “ лидерът на придвижването Мустафа Карадайъ. След което се впусна в комплициран разбор за това кои въпроси следва да се разискват в Народното събрание и кои – на партийните конгреси. „ Но болшевиките отдясно и отляво, и техните внучета – ръкопляскания, очевидно няма да ползват други демократични способи. Не им са познати демократичните принадлежности “, съобщи Карадайъ, към този момент по адрес на всичките си съперници.

Пледоарията му, както и настояванията на останалите опозиционни депутати, този път нямаше триумф. Има Такъв Народ гласоподава дружно с Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия, и по този начин планът на антикорупционния закон остана в работната стратегия. Но едвам като шеста точка от дневния ред, което значи, че в случай че депутатите не удължат съвещанието си, най-вероятно въобще няма да стигнат до него.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР