Единството и мирът ще са в основата на позицията на

...
Единството и мирът ще са в основата на позицията на
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Ще се стремим към съгласие в парламента и мир в страната

Единството и мирът ще са в основата на позицията на коалиция ГЕРБ-СДС по всички въпроси в този парламент. Ние ще се стремим тук да има единодушие, а в страната да има мир. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в речта си при откриването на 48-ото Народно заседание.

" Държавата се намира в сериозна обстановка, не можем да си позволим хлапашки борби и обиди. Избирателите принудиха всички нас да работим дружно и нито една партия да не е в положение да сформира независимо държавно управление. Резултатът допуска взаимоотношение сред политическите субекти, които през последните години са се противопоставяли остро. Времето за това опълчване изтече ", разяснява Атанасова.

" Истината през днешния ден е една и е неприятна - след три служебни държавни управления и едно 7-месечно държавно управление на четворната коалиция страната ни не може да си заплаща сметките, предприятия са изправени пред фалит, хиляди семейства не могат да се оправят със сметките. Ние дружно би трябвало да укрепим доверието в институцията Народно заседание. За да бъде решена тази комплицирана задача, са нужни водачество и политическа храброст. Това значи да си в положение да търсиш точки на единодушие с тези, против които са дали своят вот личните ти гласоподавателите. Вече близо 2 години българският парламент не е в положение да излъчи устойчиво държавно управление. Все по-тежко стои въпросът има ли смисъл от парламент и парламентарна република ", сподели още Атанасова.

По думите й политическа храброст значи да се разделим с опорните точки, дребнотемието и злободневните кавги.

" Ако и този път някоя от политическите сили не може да надмогне себе си, тогава ще вървим с все по-бързи крачки към разпад на политическата система. В борбата с парламентаризма спечелили няма да има. България през днешния ден има потребност от антикризисно проевропейско ръководство ", съобщи Атанасова.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР