Единственото сигурно от следващите избори е, че не може да

...
Единственото сигурно от следващите избори е, че не може да
Коментари Харесай

Христо Проданов: Не може да има коалиция ГЕРБ-БСП

”Единственото несъмнено от идващите избори е, че не може да има коалиция ГЕРБ-БСП. Нашата политическа цел е отстраняването на това нездравословно за България ръководство. След като задачата ни е премахване на ГЕРБ от власт, не може да се чака, че ще работим дружно с тях в идващото ръководство. ” Това сподели заместник-председателят на ПГ на ”БСП за България ” Христо Проданов пред БНР.
Държавният бюджет Проданов разяснява по този начин: " Предизборните разноски не са обществени разноски. Използва се публичен запас за реализиране на теснопартийните цели на Борисов и ГЕРБ. Да, пенсионерите ще получават 50 лева надбавка на пенсиите си, само че това ще е до март месец, когато са и изборите. Семействата ще получават детски, само че до края на 2021 година, която е изборна година. Затова считаме, че бюджетът е по-скоро избирателен, в сравнение с обществен. Пенсиите би трябвало да се усилят, само че по обективен метод посредством преизчисление. Тезата, че няма пари я слушаме откогато ГЕРБ ръководят и тя не е вярна, тъй като виждаме, че те ги намират и ги харчат. "

" В Националния съвет на Българска социалистическа партия постоянно е имало препоръки, които са профилирани по другите управнически политики. След като свърши Конгресът и беше определен новият Национален съвет, беше належащо да се сформират и новите препоръки, образувани по правилото, по който е образуван Министерският съвет. Всеки един от тези препоръки ще следи съответното министерство и политиките, които то организира, и надлежно ще показва позициите на Българска социалистическа партия по тези политики. Това не значи, че ръководителите на препоръките ще са бъдещи министри в кабинет на Българска социалистическа партия ", изясни социалистът.

По неговите думи Българска социалистическа партия не е серпантина да желае оставката на държавното управление и то не от началото на митингите, а още от началото на това ръководство. Проданов акцентира, че като парламентарна съпротива са създали всичко допустимо това да се случи, в това число искане 5 пъти на избор на съмнение на държавното управление.

Относно здравната рецесия, Христо Проданов сподели: " Миналата седмица имаше обсъждане в Народното събрание по наша самодейност, в което ние настояхме проектът, който е признат още през 2006 година за дейности при такива рецесии, да бъде изпълняван прецизно от страната и да има някаква отговорност. Планът е доста обстоен и ясно написан кой защо дава отговор. Не може в такава обстановка страната да подвига ръце и да поставя за отговорници лекари и медици. Това е сериозен държавнически проблем и би трябвало отпред на щаба да бъде вицепремиер. "

" Още преди 5 години предложихме в Народоното заседание приемане на закон за държавните предприятия. Целта на този закон е да се избегне опцията за назначение на политически калинки в бордовете на шефовете на държавните предприятия и да ги трансформират в хранилки на властта. Този закон беше отритнат от болшинството от ГЕРБ. Преди към 1 година, когато тръгваха да вкарват България в ERM-II, две бяха главните условия от Европейския съюз: едното беше постоянна банкова система, второто беше тъкмо подобен закон за обществените предприятия. Какво направиха по първия въпрос с капитализацията на банките - наляха едни 140 млн. лева държавни пари в една частна банка като купиха акции на двойна от пазарната цена. А по второто условие одобриха подобен закон под натиска на Европейски Съюз, единствено че не го извършват. Срокът, за който трябваше да се назначат бордовете на шефовете на държавните предприятия на професионален принцип, изтече на 11 октомври.

Управляващите в този момент удължават този период, само че в това време се пробват по остарелия добре прочут гербаджийски метод да си назначат бордовете на шефовете в прорез със закона ", сподели още Проданов. Той посочи, че е неприемлив и методът, по който се сортират тези фрагменти - критериите за претендентите да са безусловно идентични за всички. " За нас не е едно и също да назначиш шеф на пазарище за плодове, зеленчуци и цветя и шеф на АЕЦ Козлудуй ", акцентира депутатът от левицата.

" Вече се тушира напрежението в партията. Членовете дадоха безапелационна оценка за това кой е техният водач, а делегатите на Конгреса избраха състава на новия Национален съвет. Оттук нататък би трябвало да се заемем с нашите политически задания и да не обръщаме внимание на обособени хора, които посредством обществените си изяви се пробват да накърнят облика на Българска социалистическа партия и по този метод да оказват помощ на ГЕРБ ", безапелационен е Христо Проданов. За край той добави, че Българска социалистическа партия към този момент е формирала своя избирателен щаб и е подготвена за спечелването на парламентарните избори.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР