Единственото радио за джаз, соул, фънк и световна музика в

...
Единственото радио за джаз, соул, фънк и световна музика в
Коментари Харесай

Джаз легендата Лени Вълкова с албум от Джаз ФМ и кандидатура за Гинес

Единственото радио за джаз, соул, фънк и международна музика в България - Джаз ФМ, издава албум на първата професионална българска джаз певица Лени Вълкова. По този метод тя става най-възрастният записващ актьор в света, което е мотив радиото да кандидатства за регистриране в Книгата с върховете на Гинес, научи ДУМА от Александра Гълъбова.

Албумът, продуциран от Джаз ФМ, ще наблюдава всички значими моменти от креативния й път - особено написани песни от Йосиф Цанков, международни шлагери с нейни хумористични текстове, джаз стандарти и даже джаз версия на оперна песен в присъщи за епохата и културата ни аранжименти. Ще съдържа и джаз стандарт с импровизации на Лени в съвременен клубен аранжимент на диджей Mr. Moon - Младен Димитров, водещ на предаването Jazztronica по Джаз ФМ.

В записите вземат участие едни от най-ярките имена на джаз сцената ни през днешния ден - Вили Стоянов (тромбон), Калин Жечев (пиано), Димитър Благоев (китара), Даниеле Феббо (бас) и Николай Данев (ударни). Автор на аранжиментите в албума на Лени е внукът на Йосиф Цанков - Вили Стоянов. Гост солист е тромпетистът Мишо Йосифов.

Албумът е естествено продължение на плана на радиото " Джаз истории ", който цели да запази историята на българския джаз и да го разпространява в цялото му благосъстояние. Проектът има мощна просветителна устременост и служи като автентично удостоверение за малко познати години от развиването на българския джаз. В ефира и на уеб страницата на Джаз ФМ почитателите могат за първи път да чуят неиздадени записи - приключени песни или работни фрагменти, които досега не са били обществено притежание, както и да видят непубликувани фотоси от персоналните сбирки на музикантите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР