Единственото общо между Русия и Украйна остана само границата, заяви

...
Единственото общо между Русия и Украйна остана само границата, заяви
Коментари Харесай

Зеленски: От общото между Русия и Украйна остана само границата

Единственото общо сред Русия и Украйна остана единствено границата, съобщи определеният президент на Украйна Володимир Зеленски във връзка коментара на съветския президент Владимир Путин, че сред двете страни има " доста общо ".

" След всяко " сбогом " наложително идва " добър ден ". Дълго мислих за " многото общо " сред Украйна и Русия. Реалността е такава, че през днешния ден, след след анексирането на Крим и експанзията в Донбас, от " общото " сред нас остана единствено едно – държавната граница. 2295 километра и 400 метра " общо ". И Русия би трябвало да върне на украинската страна контрола върху всеки милиметър. Само тогава ние можем да продължим да търсим " общото ", написа Зеленски във Facebook.

Той сподели също, че възбраната за експорт на петролни артикули, опростяването на процедурата за издаване на съветски паспорти на жителите на част от Луганска и Донецка област, задържането на украински моряци в плен след случая в Керченския пролив " нито на йота " не улесняват уреждането на противоречивите въпроси сред двете страни. Той акцентира, че такива връзки сигурно няма по какъв начин да бъдат наречени приятелски.

На 24 април президентът на Русия подписа декрет за опростена процедура, по която да се дава съветско поданство на самообявилите се Донецка и Луганска национални републики в Украйна. По-късно Путин сподели, че Русия може да опрости приемането на съветско поданство за всички украинци.

В отговор Володимир Зеленски изрази подготвеност да издаде украински паспорти на всички руснаци. Путин назова самодейността му " доста добра ". Той сподели, че сред двете страни има " доста общо " и разясни, че има поради общността на народите на Русия и Украйна, които, по негово мнение, " са в действителност един народ ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР