Единственото нещо, което може да възпитава човека, това е доброто.

...
Единственото нещо, което може да възпитава човека, това е доброто.
Коментари Харесай

Доброто е магия

Единственото нещо, което може да възпитава индивида, това е положителното. Затова и положителната постъпка не би трябвало да я търсим като драгоценен камък, а да насърчаваме всички и всеки ден да създадат нещо положително, тъй като няма нищо по-красиво от устрема постоянно, на всички места и във всичко да бъдеш добър човек.
Под мотото” Доброто е магия, която кара някого да се усмихне” родителският актив, учители и възпитаници от третите класове на СУ „ Димитър Матевски” към този момент втора година поемат самодейността да дарят средствата от незакупени букети за първия и последния образователен ден на образователната година на едно дете с рядко заболяване. Това е Тодор Сиваков – възпитаник от трети клас в същото учебно заведение, болен от муковисцидоза или „ Болестта на 65 рози”. Само към 200 индивида в България са заболели от тази рядка болест. За страдание и Тодор е един от тях. Удовлетворението за неговите съученици и учители е светлината в очите на детето и усмивката на устните му. Инициативата ще продължи и под различен форма и към нея ще се включат и други класове от СУ „ Димитър Матевски”.
Съпричастността на днешно време е заразна, по тази причина дано бъдем съпричастни към проблемите на хората към себе си и да се опитаме да им бъдем потребни, с каквото можем. Чувството е ужасно да виждаме и да предаваме нататък нашите вдъхновяващи образци! Надяваме се, че ще продължаваме да сплотяваме сили и в същия дух на обич, вяра и съпричастност, ще продължаваме дружно да даряваме поддръжка!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР