Единственото на първо четене разумно предложение е мандатността на кметовете

...
Единственото на първо четене разумно предложение е мандатността на кметовете
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Вредно е едно свалено от хората правителство да продължи да управлява

" Единственото на първо четене рационално предложение е мандатността на кметовете и това е концепция на Има Такъв Народ и ни е залегнало в програмата. Тази концепция Политическа партия я откраднаха, което не е неприятно, с цел да има понякога някоя добра концепция. Всъщност концепцията е на кметове, на нас ни го споделиха те ", сподели Тошко Йорданов от Има Такъв Народ в предаването " Тази заран ".

По думите му те би трябвало да имат не повече от три и не по-малко от два мандата. Йорданов разяснява предлагането на ПП-ДБ 24 май да стане народен празник.

" Тези, които го оферират би трябвало да предизвикват референдум. Ако им стиска, в случай че считат, че са прави, имат опцията доста бързо да предизвикват референдум, защото имат нужното болшинство и българите да кажат коя да е датата на националния празник ", добави Тошко Йорданов.

По думите му Има Такъв Народ ще бъдат в идващия парламент и ще върнат още веднъж националния празник на 3 март.

Йорданов разяснява и концепциите за преформатиране на служебния кабинет.

" Това е бетониране на едно ръководство, което да ръководи, откакто е свалено от власт. Бойко Борисов след три избора да е длъжностен кабинет, това добре ли щеше да е. Президентът Радев беше супер, когато беше срещу ГЕРБ, когато се сбутаха с Политическа партия, би трябвало да променяме функционалностите на президента, защото към този момент сме на власт, с цел да може да се закрепим оптимално бързо ", сподели той.

Според Йорданов " е нездравословно едно свалено от хората държавно управление да продължи да ръководи и да си приготвя идващите избори ". По думите му, в случай че би трябвало да се промени нещо, с цел да не се стига до чести служебни кабинети, това е мажоритарната изборна система.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР