Единственото на Балканите и второ в Европа уникално училище по

...
Единственото на Балканите и второ в Европа уникално училище по
Коментари Харесай

Ето как ще изглежда паметникът на Дядо Добри, изработен в училището в Кунино

Единственото на Балканите и второ в Европа неповторимо учебно заведение по каменообработване в романското село Кунино се организира Ден на отворените порти. Навръх огромния християнски празник Въведение Богородично предходната есен в учебното заведение беше открита първата по рода си благотворителна фотоизложба „ Дядо Добри” в поддръжка на самодейността на Сдружение „ Азбукари” за създаване на монумент на Доброто. Във връзка с това управлението на образователното заведение сложи началото на поредност изяви, свързани с популяризирането на гимназията и неповторимите благоприятни условия за бъдещите създатели и ваятели.
Следващата изява на младите каменоделци и скулптори е откриването на галерия в Мездра на 14 март (четвъртък) от 10:30 часа във фоайето на втория етаж в постройката на общинската администрация.​
Директорът на гимназията Яна Орлинова описа, че главната цел на тези Дни на отворените порти е ориентирана както към бъдещите гимназисти и техните родители, по този начин и към необятната общност в района и страната.
„ С тези начинания желаеме да срещнем хората и бъдещите наши възпитаници с изискванията в учебното заведение, с опциите за бъдеща реализация, да покажем, че камъкът не е мъртъв и леден. Тук може да си види по какъв начин камъкът оживява отдолу под ръцете на нашите ученици”, описа Орлинова.
Тя изрази удовлетворение от взаимната работа със Сдружение „ Азбукари” и от тяхната поддръжка. Изборът на двете организации паметникът на дядо Добри да бъде направен от учениците в каменоделното учебно заведение е извънредно самопризнание и в същото време предизвикателство за надарените бъдещи ваятели, наследници на цяла плеяда международно известни създатели, ученици на гимназията. Това е и позитивният израз учебното заведение да възроди традициите си и още веднъж да стане притегателно място за младежите, носещи в душите си усета за великолепие и хубост.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР