Единственото, което се случва, е да гледаме същото театро, само

...
Единственото, което се случва, е да гледаме същото театро, само
Коментари Харесай

Политологът Стойчо Стоев: Нагло е на фона на ниското доверие партиите да искат повече пари

Единственото, което се случва, е да гледаме същото театро, единствено че да си плащаме по-скъпи билети за него като жители. Така политологът Стойчо Стойчев разяснява БНР решението на Народното събрание за партийна дотация от 8 лева
Партиите не показват някакъв съответен план на това какви са им разноските, с цел да може да бъде сметната каква би била достатъчната дотация, акцентира той и добави:
„ Хората не са удовлетворени от политическите партии и доверието в тях е извънредно ниско. На фона на такова ниско доверие да искаш повече пари или да искаш десетки милиони на година партийна прехрана от бюджета е малко безочливо. Най-малкото, което партиите биха могли да създадат, изключително тези, които желаят да имат по-голяма държавна дотация за тяхната активност, е да създадат съответни планове. В момента 8 лева стои против 1 лев и в двете направления няма рационален мотив, който да споделя дали 8 лева е доста или малко “.
Според него решението обслужва оптимално ползите на Българска социалистическа партия и по-късно на всички останали партии. “От тези драми не печели нито представителната народна власт, нито демократичният развой става по-качествен или съответен “, безапелационен е Стойчев.
В България към този момент не е допустимо да се ръководи в изискванията на еднопартийни болшинства, безапелационен е политологът и добави:
„ Няма по какъв начин да стане това, без да взе участие Движение за права и свободи. Просто останалите сътрудници, вероятни за сформиране на коалиция, са извънредно непредсказуеми и нестабилни в своето парламентарно държание “. В момента никой няма желание да прави предварителни избори, най-малкото тъй като никой не е подготвен за тях, акцентира Стойчо Стойчев:
„ Мнозинството като цяло ще се закрепи не просто от желанието на „ Обединени патриоти “ да поддържат обединението, само че и от всички останали партии в Народното събрание. Нито Движение за права и свободи, нито „ Воля “ ще тръгнат да дестабилизират Народното събрание. Смятам, че и Българска социалистическа партия все още имат по-важни задания за решение, вътрешнопартийни и организационни, с цел да могат да се явят в по-добра кондиция на парламентарните избори “.
Политологът не чака и министър председателят да приключи предварително мандата си.
Според него не би трябвало да се подценява желанието на българите да получават нови и забавни неща, да си вземат новия модел. „ Просто сега няма подобен модел, а се пробват да ни продават претоплени остарели модели “, счита той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР