Единственото, което искаме е да бъдем заедно в Европейския съюза,

...
Единственото, което искаме е да бъдем заедно в Европейския съюза,
Коментари Харесай

Искаме Македония да започне преговори за членство в ЕС до края на юни

Единственото, което желаеме е да бъдем дружно в Европейския съюза, съобщи външният министър на България Екатерина Захариева, която посети градския парк в Скопие, където се организира фестивалът One Love Tour 2018. На него вземат участие доста реализатори от България и Македония.

Страните от Западните Балкани са в центъра на европейската външна политика, съобщи още посланик номер 1 на България. Договорът за другарство и добросъседство с Република Македония ни даде още по-голям подтик. Хората желаят да са дружно, желаят да творят дружно, желаят да вървят дружно към европейското бъдеще, сподели Захариева.

Българският външен министър няма да участва на подписването на съглашението сред Македония и Гърция, което ще се състои на следващия ден на Преспанското езеро на гръцка територия. България желае Македония да стартира договаряния за участие в Европейския съюз до края на месеца.

Вече в действителност няма време и съм уверена, че след подписването на контракта сред Република Македония и Република Гърция на следващия ден, от страна на двамата министри на външните работи, в наличието на двамата министър председатели, в наличието на медиатора Хан и комисаря Могерини, на 26 юни в Съвета на Европейски Съюз, който председателстваме, Македония ще получи зелена светлина за договаряния, съобщи Екатерина Захариева.

За България името Република Северна Македония е задоволително. Ние първи ви признахме и признаваме Република Македония като цяло. За нас е значимо да няма териториални искания и това участва в нашия контракт, добави още българският външен министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР