"Единственото желание на Турция е мир и стабилност на Балканите".

...
"Единственото желание на Турция е мир и стабилност на Балканите".
Коментари Харесай

Ердоган от Белград: Искам само мир и просперитет на Балканите

"Единственото предпочитание на Турция е мир и непоклатимост на Балканите ". Това разгласи президентът на Турция Реджеп Ердоган на гала по отношение на разкриване на разнообразни планове и първа копка на градежа на автомагистрала Белград-Сараево в Сремска Митровица, осведоми Анадолската организация.

Ердоган акцентира, че Турция ще продължи да усилва вложенията си в Сърбия, като добави, че страните би трябвало да развият връзките си във всички сфери.



"Всяка част от тези територии е паметник на нашата взаимност и съдействие ", посочи турският водач.

Турският президент също прикани боснесните водачи да прекратят продължителната политическа невъзможност, която ускорява напрежението в страната. Ердоган приказва след среща в Белград с тримата президенти на Босна и Херцеговина и сръбския водач Александър Вучич, осведоми АП.

Магистралата Белград-Сараево е част от напъните за усилване на съдействието сред някогашните врагове. Анкара даде обещание да отпусне 3 милиарда евро финансиране за строителството на автомагистралата.



Според Ердоган бъдещата автомагистрала ще сближи Сърбия и Босна, а също по този начин ще трансформира Балканите в по-проспериращ район. Но той предизвести, че работата не може да продължи без образуването на държавно управление в Босна.

Работата стартира първо в Сърбия поради политическата невъзможност в Сараево. Босна към момента е в подготвителна фаза.

"Проблемите с държавното управление би трябвало да бъдат позволени ", безапелационен Ердоган.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР