Единственото функциониращо летище в либийската столица - Митига - беше

...
Единственото функциониращо летище в либийската столица - Митига - беше
Коментари Харесай

Единственото действащо летище в Триполи е затворено заради обстрел

Единственото функциониращо летище в либийската столица - Митига - беше затворено през днешния ден, откакто беше подложено на ракетен обстрел, съобщи Ройтерс, базирайки се на изказване на летищните управляващи.

Самолет, приближаващ от Тунис, се е опитал да кацне на летището, само че е бил пренасочен към град Мисрата, на към 200 км източно от столицата, осведоми на уеб страницата си летищната администрация.

Летище Митига проработи още веднъж на 14 януари, откакто в продължение на месеци остана затворено поради многократни въздушни удари при продължаващото към този момент девет месеца нахлуване на командваните от Халифа Хафтар източни сили към столицата, която е под контрола на интернационално приетото държавно управление.

Силите на Хафтар нападнаха единственото настоящо летище в Триполи в нарушаване на нежното помирение, сподели боен представител на подкрепяното от Организация на обединените нации държавно управление на националното единодушие, представен от ДПА.

Шест ракети са поразили летище Митига. Това е фрапираща опасност за въздухоплаването и следващо нарушение на примирието, съобщи представителят, само че не заяви за потърпевши или за вреди.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР