„Единствено заедно можем да постигнем успех в борбата срещу коронавируса.

...
„Единствено заедно можем да постигнем успех в борбата срещу коронавируса.
Коментари Харесай

Наш лекар в САЩ очаква по-строги мерки срещу COVID

„ Единствено дружно можем да реализираме триумф в битката против ковид. Маската не е, с цел да защищити мен, тя е да защищити този против мен, а неговата маска е да защищити мен. Успех можем да реализираме единствено като общество. Заедно “, съобщи пред пред БНР доктор Румен Хичев, началник на група в спешния щаб за ковид в Министерството на здравеопазването на Съединени американски щати.

По думите му измежду аргументите България от добър образец за справяне със обстановката да се трансформира в неприятен подобен е спадналата дисциплинираност измежду хората и пренебрегване на ограниченията за отдалеченост и за стерилизация.

„ Отвориха се заведения, мачове. Хората помислиха, че е отминала опасността. Другата причина е, че в света се шири зле осведоменото схващане, че стадният имунитет ще помогне “, изясни специалистът.

Д-р Румен Хичев добави, че освен в България, само че и в Съединени американски щати, и в цяла Европа измежду ръководещите има боязън от стягане на ограниченията, само че когато става дума за човешки живот, може и да се наложи да бъдат въведени по-строги ограничения, измежду които и затваряне на заведенията, да вземем за пример.

Той не изключи действителната заплаха намаляващото доверие в държавното управление в България да задейства опълчването на българите на ограниченията, а това да докара до усложняване на рецесията с разпространяването на инфекцията.

Хичев разясни, че по интернационалните медицински стандарти карантината си остава 14 дни, а изолацията се понижава на 10 дни заради това, че избрани научни проучвания са открили, че опцията на вируса да инфектира, откакто е заразил даден пациент, продължава приблизително осем дни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР