Единствено Валентин Алипиев ( 60кг) от българските състезатели достигна до

...
Единствено Валентин Алипиев ( 60кг) от българските състезатели достигна до
Коментари Харесай

Малшанс за родните джудисти в първия ден на Европейската купа в София

Единствено Валентин Алипиев ( 60кг) от българските състезатели доближи до полуфинал на провеждащата се сега Европейска отворена купа за мъже по джудо в София. Пред близо 600 души аудитория Алипиев реализира две следващи победи с ипон над Милош Софиане ( Франция) и Алон Ахарон
(Израел), само че за място на финала беше спрян от Тофик Мамадов (Азербайджан), който по-късно победи със златото. В спор за бронза Алипиев беше надигран от Лука Махадзе ( Франция) и българинът остана на крайното пето място в категорията.
 Европейска отворена купа по джудо за мъже (първи ден) @@@

Травма още в първата среща спря от присъединяване една от очакванията ни за орден в категория 66 кг. Янислав Герчев. Талантът получи конвулсия в корема и се наложи да бъде изнесен на носилка, а по-късно закаран и в болница.

 Европейска отворена купа по джудо за мъже (първи ден) @@@
Загуби в първите си срещи през днешния ден записаха при 60-килограмовите Борислав Янаков, Димитър Стоянов и Горан Козарев. В категория 66 кг. Божидар Темелков, Румен Радев, Християн Христозов паднаха в елиминациите. Приятно усещане направи Марк Христов в тази категория, който е на 17 години и има голям капацитет. Христов, подкпепян мощно от трибуните, победи Даниел Перес от Испания, само че в идната среща отстъпи мъчно над опитния Тарлан Каримов ( Азербайджан) с едно вазари.

 Европейска отворена купа по джудо за мъже (първи ден) @@@

Теодор Табашки, Явор Михайлов, Добромир Калистерски, Кирил Борисов и Георги Граматиков напуснаха шампионата след загуби в квалификациите в кат. 73 кг.

Утре от 10:00 часа стартират елиминациите и репешажите в категориите: 81,90, 100 и +100 кг.

Българското присъединяване:

Кат. 90 кг- Ивайло Иванов, Марко Новков, Костадин Цветанов, Алекс Василев

Кат. до 100 кг- Даниел Дичев, Борис Георгиев

Кат. над 100 кг- Веселин Иванов, Ивайло Димитров

В шампионата вземат участие 244 джудисти от 29 страни. Като измежду тях с изключение на от Европа има състезатели от Нова Зеландия, Канада, ОАЕ и Гамбия.

Снимки: ИВАН ЙОЧЕВ/Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от първия ден на Европейската отворена купа ТУК!!!

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР