Единствено руският президент Владимир Путин би се радвал на липсата

...
Единствено руският президент Владимир Путин би се радвал на липсата
Коментари Харесай

Британският дипломат №1: Само Путин печели, ако няма сделка за Брекзит

Единствено съветският президент Владимир Путин би се радвал на неналичието на съглашение с Европейския съюз за Брекзит, съобщи новият английски външен министър Джереми Хънт, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Ако приключим без съглашение, това би зарадвало само Путин “, сподели Хънт в изявление за френското публично радио „ Франс ентер “, представен от Агенция Франс Прес.

Имайки поради съветската настъпателност, би трябвало да признаем, че това е доста неустойчив миг в историята, сподели министърът и даде за образец анексирането на Крим и потреблението на  химическо оръжие по улиците на Англия, говорейки за  отравянето на някогашен съветски двоен сътрудник и двама британци с нервнопаралитичния сътрудник „ Новичок “.

Позицията на Франция по тези въпроси е доста близка до нашата. Отговорността за сигурността в Европа е в това да запазим и развиваме съдействието сред нашите две страни, а не да вървим към раздор, означи той.

При визитата си във Франция - част от първата му задгранична обиколка, включваща също Китай и Австрия, външният министър за следващ път посочи рисковете, които крие опцията да не се стигне до договорка за излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз.

„ Това, което ме тревожи сега, е действителната заплаха от Брекзит без съглашение “, съобщи Хънт малко преди да се срещне с френския си сътрудник Жан-Ив Льо Дриан.

„ Британското държавно управление предложи решение, само че се притеснявам, че доста хора в Европейски Съюз считат, че би било задоволително да почакат още за смяна в курса на Англия. Това обаче няма да стане, а един Брекзит без съглашение би бил покруса за Европа. Ще има стопански компликации, само че ние ще намерим метод да просперираме. Най-много обаче ме безпокои, че това може да промени настроенията на британците към Европа и ще повлияе надълбоко на интернационалното ни партньорство. Това е доста, доста значим, исторически миг “, сподели Хънт на френски.
Тъй като раздялата е планувана за края на март следващата година, по график доникъде на октомври Лондон и Брюксел би трябвало да реализират съглашение за изискванията на „ развода си “ и да положат основите на бъдещите си връзки. Преговорите обаче буксуват.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР