Единствено Русия носи отговорност за тази война. Само Русия има

...
Единствено Русия носи отговорност за тази война. Само Русия има
Коментари Харесай

Байдън пред ООН: Само Русия е виновна за войната в Украйна

" Единствено Русия носи отговорност за тази война. Само Русия има силата да приключи тази война неотложно ". Това съобщи Джо Байдън на сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации, представен от Ройтерс. Той добави, че Москва нарушава Устава на Организация на обединените нации, както и споразуменията за надзор на въоръжаването, и назова войната в Украйна " противозаконна завоевателна война ". 
 
Джо Байдън прикани международните водачи на Общото заседание на Организация на обединените нации да застанат един до друг с Украйна против съветските окупатори и съобщи, че се надява републиканците в Конгреса също да вземат това поради. " Русия има вяра, че светът ще се измори и ще й разреши да прояви свирепост към Украйна без последици ", сподели Байдън в речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации. 
 
  " Ако допуснем Украйна да бъде разчленена, има ли въобще страна в света, чиято самостоятелност да е в сигурност? ", попита риторично Байдън. Украинският президент Володимир Зеленски, който участва и приветства изявленията на Байдън преди личната си тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации във вторник, се чака да посети Байдън в Белия дом в четвъртък и да се срещне и с някои водачи на Конгреса.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР