Единствено държавният Български спортен тотализатор е плащал записания в закона

...
Единствено държавният Български спортен тотализатор е плащал записания в закона
Коментари Харесай

Държавата се сети: Частните лотарии са спестили поне 210 млн. лв. такси

Единствено държавният " Български състезателен тотализатор " е плащал записания в закона цялостен размер на таксата за хазарт – 15% върху залозите, през последните пет години. Всички други частни компании, организиращи тото, лото, лотария или залагания върху спортни надпревари, са внасяли доста занижена такса – 20% върху разликата сред залозите и изплатените облаги.

Така, единствено двете частни
лотарии на Васил Божков са икономисали към 210 млн. лева от 2014 година до 2019 година, а общата сума на несъбраните приходи в бюджета от останалите игри се чака да се окаже доста по-висока.

Това разгласи на брифинг в сряда шефът на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) Георги Начев, който е зависещ на финансовия министър Владислав Горанов. Начев изясни, че изнася пред медиите предварителни резултати от продължаващата към момента финансова ревизия на Държавната комисия по
хазарта поради високия публичен интерес.

Тъй като инспекцията към момента не е завършила, Начев не се нае да разяснява дали в отчета на подчинената му организация ще се твърди, че спестяването на таксите е било нелегално и дали надлежно става дума за пропуснати изгоди или вреди. Заключение по този въпрос ще има, откакто инспекторите изследват всички документи, уточни шефът на АДФИ.

До инспекцията се стигна след разпоредби на финансовия министър Владислав Горанов и на Специализираната прокуратура.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР