Единствено Daniel Alcides Carrión в Перу е на по-голяма надморска

...
Единствено Daniel Alcides Carrión в Перу е на по-голяма надморска
Коментари Харесай

Траур Във Футбола! Покоси Го Като Гръм От Ясно Небе Пред Всички, Няма Пулс. Внезапно Издъхна Самият

Единствено " Daniel Alcides Carrión " в Перу е на по-голяма надморска височина - 4380 м, само че в последните месеци той е затворен и на него мачове не се играят. Така в тази ранглиста измежду настоящите арени, номер едно е тази в Ел Алто.

Двубоят бе пресечен в 49-ата минута, когато съдията Уртадо падна по тил и остана неподвижен.

Играчите незабавно се притекоха за първа помощ, относително бързо и кола за спешна помощ откара рефера в болничното заведение " Оландес ", където обаче намесата на лекарите не даде резултат. Арбитърът умря от солиден сърдечен удар.

В същото време, до момента в който в болничното заведение се бориха за живота на Уртадо, мачът бе възобновен и четвъртият арбитър Хосе Бенавиедес пое управлението. Двубоят приключи 5:0 за домакините, макар че резултатът бе 0:0 преди случая с младия рефер.

Никой не заяви на играчите и треньорите новината за гибелта му, преди срещата да приключи.

Стадионът в Ел Алто е съвременно оборудване, само че против мачове на него се оповестиха не един и двама футболни специалисти.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино преди година разгласи, че не може да забрани дуели на такава надморска височина, само че предлага на федерациите да лимитират срещите да се играят до 2500 м над морското ниво. Нещо, което би унищожило шампионатите на Боливия и Перу, да вземем за пример.

Диего Марадона, в един от обичайните си мнения за протичащото се във футбола в Южна Америка, сподели за стадиона: " Той е покрай Бог и самият Бог вижда, че там е рисково да се играе футбол. В Ла Пас едвам дишаш на игрището, какво остава за Ел Алто!? ".

Стадионът в столицата Ла Пас е на 3500 м надморска височина.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР