Единствено Българският спортен тотализатор е плащал на Държавната комисия по

...
Единствено Българският спортен тотализатор е плащал на Държавната комисия по
Коментари Харесай

От плащане по по-ниски тарифи държавата не е събрала поне 210 млн. лв. от хазарт

Единствено Българският състезателен тотализатор е плащал на Държавната комисия по хазарта такси по по-високата цена, планувана в Закона за хазарта. Всички останали уредници на моментни игри са плащали по по-ниската цена, която позволява законът. Това е открила при почналата финансова проверка на Държавната комисия по хазарта Агенцията за държавна финансова ревизия, разгласи пред публицисти шефът ѝ Георги Начев.

Той посочи, че инспекцията не е приключила и все още има данни единствено за сумите, които е плащал тотализатора. Според подадените до момента данни от Държавната комисия по
хазарта инспекторите са създали пресмятане, че от тази разлика в заплащането на такси са събрани с над 210 млн. лв. по-малко в съпоставяне със обстановка, в която всички останали играчи в бранша заплащат по другия метод.

От думите на Начев се разбра, че в началото инспекцията е разпоредена от финансовия министър Владислав Горанов на 16 декември предходната година и е била за интервала от 2015 до 2019 година, след което обаче спецпрокуратура е поискала инспекцията да прегледа постъпленията от
хазарт и през 2014 година

Все още не е оповестено по кое време ще излязат окончателните резултати от инспекцията. Начев предвижда, че това ще стане до към един месец, откакто Комисията по
хазарта подаде всички поискани данни. Той не пожела да прави мнения на известното досега, като се базира на течащото следствие от страна на прокуратурата.

Проверката в комисията по
хазарта бе подредена през декември от министъра на финансите Владислав Горанов след получен сигнал за това, че е облагодетелствала една от контролираните от нея компании с неплатени милиони левове към страната.

От изказвания пред медиите се разбра, че е подаден от братята Цветомир и Боян Найденови и техния татко Стефан Найденов, които са съдружници в компания - уредник на онлайн
залагания под марката " Ефбет " и имат бизнес с казина. Сигналът е против най-голямата частна лотария на пазара – " Националната лотария ", следена от предприемача Васил Божков.
Самият Божков през днешния ден съобщи, че има опит бизнесът да му бъде лишен посредством законопроект на водача на НФСБ Валери Симеонов. Какво сподели Божков в изявлението си четете тук.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР