Единственият ядрен самолетоносач на Франция Шарл дьо Гол отплава на

...
Единственият ядрен самолетоносач на Франция Шарл дьо Гол отплава на
Коментари Харесай

След дълъг ремонт Франция изпрати самолетоносача си Шарл дьо Гол на мисии

Единственият нуклеарен самолетоносач на Франция " Шарл дьо Гол " отплава на дълга задача след главен ремонт . Самолетоносачът ще взе участие в последните интервенции против ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) и няколко многонационални учения, осведомят медии.

Самолетоносачът на Франция се насочи към източната част на Средиземно море от френското пристанище Тулон. Той е придружаван от няколко бойни кораба и нуклеарна подводница.

Това е първото дислоциране на кораба след 18-месечен ремонт и пет морски тествания. Френският боен министър Флоранс Парли персонално изпрати екипажа на задачата.

Министърът похвали самолетоносача като " инструмент за съдействие, който разрешава на Франция да свети по света ". Според Парли дислоцирането на самолетоносача е скъп принос в битката против ДАЕШ.

Не е ясно каква тъкмо ще е задачата на самолетоносача против групировката.

След привършване на интервенцията в Средиземно море " Шарл дьо Гол " ще се насочи към Индийския океан и Азиатско-тихоокеанския район . Самолетоносачът ще взе участие в учения с индийските сили. Очаква се да се върне във Франция през юли.

Le Charles de Gaulle a trois missions pour son déploiement:
▶️Protéger les Français
▶️Coopérer avec nos alliés européens et américains
▶️Faire rayonner la France pic.twitter.com/gEOGe1FNcY
— Ministère des Armées (@Defense_gouv) March 5, 2019
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР