Единственият вълк в България, снабден с устройство за проследяване, е

...
Единственият вълк в България, снабден с устройство за проследяване, е
Коментари Харесай

Откриха мъртъв единственият вълк с чип в Рила

Единственият вълк в България, екипиран с устройство за следене, е открит мъртъв. Най-вероятно е бил токсичен, макар че институциите не са взели проби от кръвта му. Природозащитниците от "Диви Балкани " ще обезпечат нужните пари за проучванията на вълка, с които да стане ясно дали е токсичен. Те хванали вълка през октомври предходната година.

Сложили джипиес на врата му и го пуснали на независимост. От него получавали доста информация за вълците, за навиците и придвижването им. До преди няколко дни, когато получили обезпокоителен сигнал от устройството, заяви Bulgaria ON AIR.

Когато отишли на място, намерили вълка починал. Природозащитниците са сигурни, че вълкът е бил токсичен, тъй като е открит до река, покрай обитаемо място. Това значи, че в мъката си се е доближил до хората, търсейки подсъзнателно помощ и вода.

За пастирите над село Покровник обаче битката с вълците е безмилостно жестока и в нея са подготвени на всичко. Из тихите гори на Балкана срещаме Любен Стоилков. Срещите му с хищниците са не едвам и две. Пастирите са уверени, че против вълците всички способи са разрешени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР