Единственият тим с българи в Бундеслигата - Вердер (Бремен), е

...
Единственият тим с българи в Бундеслигата - Вердер (Бремен), е
Коментари Харесай

Вратарят помогна на Груеви през изминалия уикенд

Единственият отбор с българи в Бундеслигата - Вердер (Бремен), е спечелил първата си победа от над 4 месеца с големия принос на вратаря Иржи Павленка, написа “24 часа”. Бременци, в чийто треньорски щаб помощник е Илия Груев-баща, а неговият наследник и адаш е част от състава, завоюваха с 1:0 гостуването си на Фрайбург. Двубоят бе от втория кръг след подновяването на немския футболен шампионат в изискванията на разпространяване на ковид. Естествено, това се случва без аудитория.

Статистиката демонстрира, че чехът Павленка е направил цели 8 спасявания на стадиона във Фрайбург, с цел да може Вердер да не допусне гол. Последното бе в 96-ата мин, когато вратарят на гостите мазета от голлинията шут на Петерсен. Победата бе доста значима за отбора на Груеви, защото пристигна след единствено 1 извоювана точка в предходните 7 мача. Вердер остана на предпоследното място, само че сподели живец, а също и пределна упоритост за избавление.
Това личеше най-много от държанието на старши треньора Флориан Коофелт. Преди мача във Фрайбург той бе нападнат от легендите на Вердер Руне Братсет и Дитер Бруденски.
Коофелт отговори единствено с: “Все още съм най-хубавият за Вердер”.

Във Фрайбург той не спря да дава подтик на момчетата си. Същото важеше и за Груев и другите помощници. На трибуната триумфа изгледа Груев-син, който остана отвън групата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР