Единственият сценарий, по който ще говорим, е този, при който

...
Единственият сценарий, по който ще говорим, е този, при който
Коментари Харесай

Учениците на училище от 14 май, матурите- две седмици по-късно


Единственият сюжет, по който ще приказваме, е този, при който се възвръщат образователните занятия от 14 май, т.е. незабавно след приключване на изключителното състояние, всички други сюжети са условни. Ще се наложи да преместим изпитите от 4 до 10 дни. Това заяви на брифинг в Министерски съвет тази заран министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, представен от БГНЕС.

Най-вероятно ще предложим държавните зрелостни изпити да се проведат на 30 май и 1 юни, заяви Вълчев.

Изпитите след 7-ми клас ще се случат на 13 – 15 юни. Няма спънка да не се организира външното оценяване след 4-ти клас и след 10 клас.
Изпитите след 4 клас ще бъдат преместени евентуално за 29-30 май, само че окончателното решение се чака да бъда идната седмица, защото следва координиране.

Според просветния министър ще има пренасяне и на акциите за банкет във всички висши учебни заведения във всички страни. Той увери, че в случай че кандидатстващите зрелостници въпреки всичко се сблъскат с проблем при кандидатстване някъде по света, МОН ще спомага като приказва със съответното учебно заведение и съответната страна, както че ще издаде тапия по-рано.

Нямаме единна организация при образованието в електронната среда, призна и през днешния ден министър Вълчев. По думите му такава не може да бъде основана при отдалечена форма на обичение и неприсъствено.

Министърът заяви, че детските групи най-вероятно ще бъдат с повече групи през лятото. Занималните също ще бъдат удължени, защото доста от родителите ще са изчерпали отпуските си.

Няма да има единно отучване, някои учители ще си вземат часовете в допълнение, добави Вълчев. Като вид има няколко съботи през юни да бъдат употребени за отучване, само че това не значи, че всички деца и учители ще отучват, сподели още просветният министър. По-скоро ще се компенсира това, което не се е случило в отдалеченото електронно образование, като най-ощетени в това отношение са дейностите по ползи – музика, изобразително изкуство.

Министърът още веднъж означи, че има претоварване и на децата, и на учителите, затова се основава народен виртуален център от психолози, които да работят с децата през идващите седмици.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР