Единственият представител на Того в Пьонгчанг 2018 - Матилде Амиви-Петижан,

...
Единственият представител на Того в Пьонгчанг 2018 - Матилде Амиви-Петижан,
Коментари Харесай

Ски бегачка от Того призова за повече африканци на зимни олимпийски игри

Единственият представител на Того в Пьонгчанг 2018 - Матилде Амиви-Петижан, изрази вяра, че в бъдеще ще вземат участие повече спортисти от Африка в зимните олимпийски игри. 24-годишната състезателка в ски бягането има вяра, че разширението на географията на игрите ще е от изгода за спорта.

В Пьонгчанг вземат участие 12 спортисти от рекордните осем африкански страни. Нигерия и Еритрея дебютираха в конкуренцията, а представители имат още Мароко, ЮАР, Мадагаскар, Гана, Того и Кения.

" Хубаво е да имаме още повече африкански страни, които да вземат участие в (зимните) игри. В края на краищата сме в 21 век и няма граници. Всеки би трябвало да има независимост да прави каквото и когато си изиска и това е ужасно ", сподели Петижан.

Тя взе участие за повторно в зимна олимпиада след игрите в Сочи преди четири години. При дебюта си Петижан приключи 68-а на 10 км в класическия жанр. В Пьонгчанг състезателката от Того остана 83-а в самостоятелното на 10 км и 59-а в спринта, изпреварвайки българката Антония Григорова, която остана 66-а от общо 68 състезателки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР