Единственият правилен ход - така от Българския олимпийски комитет (БОК)

...
Единственият правилен ход - така от Българския олимпийски комитет (БОК)
Коментари Харесай

Български олимпийски комитет: Това е единственият правилен ход

" Единственият верен ход " - по този начин от Българския олимпийски комитет (БОК) дефинираха решението олимпийските игри в Токио да бъдат отсрочени.

По-рано денем, след диалог сред президента на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах и министър-председателя на Япония Шиндзо Абе, беше обявено, че най-важният състезателен конгрес на планетата няма да се състои през 2020 година Това е казус в историята, защото олимпийските игри не са били отлагани или отменяни в никакъв случай до в този момент в спокойно време.
Отложиха олимпийските игри в Токио Решението е пристигнало след диалог сред японския министър-председател Шиндзо Абе и президента на МОК Томас Бах
Причината за решението е разпространяването на ковид в международен мащаб, който попречва естествената подготовка на спортистите за значимите надпревари.

" БОК е уверен, че по този метод ще се подсигуряват правилата на еднакъв старт и равнопоставеност в квалификациите и в спортната подготовка, които бяха съществено застрашени заради бързото разпространяване на вируса и ограниченията в битката с него. Вярваме, че решението ще даде опция на българските спортисти да се приготвят умерено и оптимално добре за най-важния международен състезателен конгрес ", пишат от българския комитет.

Ето и цялата позиция на БОК:

" Българският олимпийски комитет приветства днешното решение на Изпълкома на МОК Игрите на XXXII Олимпиада в Токио да се отсрочат до дата след 2020 година, само че не по-късно от лятото на 2021 година

При актуалните условия, въз основа на информацията от Световната здравна организация и предвид на най-важното - опазване здравето на всички участници, това е единственият верен ход в изискванията на разразилата се пандемия.

БОК е уверен, че по този метод ще се подсигуряват правилата на еднакъв старт и равнопоставеност в квалификациите и в спортната подготовка, които бяха съществено застрашени заради бързото разпространяване на вируса и ограниченията в битката с него. Вярваме, че решението ще даде опция на българските спортисти да се приготвят умерено и оптимално добре за най-важния международен състезателен конгрес.

Заставаме зад посланието, че Олимпийските игри в Токио могат да бъдат маяк на вяра за света през тези смутни времена и че олимпийският огън може да се трансформира в светлината в края на тунела, в който светът се намира сега "

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР