Единственият параолимпийски шампион в историята на Румъния - Едуард Новак,

...
Единственият параолимпийски шампион в историята на Румъния - Едуард Новак,
Коментари Харесай

Румънски параолимпийски шампион избра Колодрума за подготовката си

Единственият параолимпийски първенец в историята на Румъния - Едуард Новак, избра пловдивската зала " Колодрума " за своята подготовка за Световното състезание по параколоездене, което ще се организира от 14 до 17 март 2019 година в Апелдорн, Холандия.

Той дойде за няколкоседмични тренировки под надзора на своя дълготраен треньор Кристиано Валопи.

Небезизвестният Валопи е някогашен треньор на Италия на писта по време на три издания на Олимпийските игри, Световните шампионати от 1996 до 2012, съдействал за редица златни медали, в това число този на Едуард Новак през 2012.

Миналата година Едуард Новак в качеството си на президент на Румънската Федерация по колоездене изрази задоволството си от гостоприемството и положителната организация в " Колодрума " по време на Румънския народен шампионат. В момента той води договаряния с управлението на залата за тазгодишното му издание.

През миналата година под егидата на Българския колоездачен съюз и със специфичното подпомагане на Пловдивското колоездачно сдружение " Цар Симеон " " Колодрума " бе хазаин на Балканското състезание по колоездене.

Сега, този път взаимно с Румъния, пистата още веднъж ще бъде препоръчана за осъществяване на шампионата.

" Зала " Колодрума " към този момент се утвърждава като желана локация за колоезденето в интернационален проект и ползата към нея е все по-голям ", показа Галина Китена, шеф на Многофункционалната спортна зала.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР