Единственият оцелял от групата нападатели, извършили смъртоносните атаки в Париж

...
Единственият оцелял от групата нападатели, извършили смъртоносните атаки в Париж
Коментари Харесай

Започва процес срещу заподозрян за терористичните атаки в Париж

Единственият оживял от групата нападатели, направили смъртоносните офанзиви в Париж на 13 ноември 2015 година, се изправя пред белгийски съд през днешния ден. При нападението във френската столица починаха 130 души.

Салах Абдеслам се изправя пред правораздаването през днешния ден. Той е един от главните обвинените за терористичните офанзиви в Париж през 2015 година, само че през днешния ден ще бъде съден за присъединяване в престрелка с полицията в брюкселския квартал " Форе ", три дни преди да бъде задържан в града.

По време на процеса Абдеслам ще бъде държан в затвор в Северна Франция и всякога ще бъде преместван в Брюксел с конвой. В последния миг ще се взема решение по какъв начин - с автомобил или с хеликоптер.

Вниманието на силите за сигурност е изострено. Те са подготвени за разнообразни сюжети - опит за бягство, самоубийство или нов атентат. Това ще е първата обществена поява на обвинения, за който се счита, че е основна фигура от френско-белгийската терористична клетка, виновна за атентатите в Париж и Брюксел.

Салах Абделслам е френски жител, само че отгледан и живял в Брюксел. Той се укри в Белгия след офанзивите в Париж на 13 ноември 2015 година, при които починаха 130 души. Четири дни след ареста му на 18 март 2016 година, в Брюксел беше осъществено терористично нахлуване.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР