Единственият обявил се до момента кандидат за президент на Иран

...
Единственият обявил се до момента кандидат за президент на Иран
Коментари Харесай

Кандидат за президент на Иран: Политиките на Байдън същите като Тръмпизма

Единственият оповестил се досега претендент за президент на Иран упрекна Джо Байдън, че продължава водената от Доналд Тръмп интернационална политика . Той предизвести, че Техеран приготвят ответни ограничения , с цел да принуди Съединени американски щати да трансформират дипломатическата си траектория.
 Иран към този момент създава железен уран, който се влага в атомните бомби
Иран към този момент създава железен уран, който се влага в атомните бомби

Информацията е доказана при ревизия на МААЕ...

В изявление за английския вестник " Гардиън " Хосейн Дехган, боен консултант на висшия водач аятолах Али Хаменеи, разяснява, че Вашингтон не е в позиция да слага предварителни условия за връщане на Иран към осъществяване на нуклеарното съглашение от 2015 година и прикани Съединени американски щати да дават гаранции, че няма още веднъж да изоставен договорката.
 Иран предизвести, че може да стартира да създава атомно оръжие
Иран предизвести, че може да стартира да създава атомно оръжие

Коментарите на Махмуд Алави са извънредно необичаен случай

" Администрацията на Байдън приказва за дипломация, мултилатерализъм и взаимоотношения на интернационалната сцена, както и връщане към интернационалните си задължения. Ние обаче виждаме същите политики от новоизбраната администрация като тези на екипа на Тръмп: не се анулират репресивните наказания против иранския народ, не престават да се блокират приходите на Иран от нефт в непознати банки, до момента в който в това време ние се нуждаем от пари за битка с пандемията от ковид. Всичко това значи продължение на Тръмпизма в интернационалните връзки ", оплака се иранският политик.

По думите му Иран ще търси смяна в посоката на дипломацията от 19 февруари - от този момент ще бъде стеснен достъпът на инспектори от Организация на обединените нации до нуклеарните площадки. Той сподели още, че ще упорстват Съединени американски щати да си платят за нанесените вреди от глобите.

Коментарът му демонстрира пропастта сред Съединени американски щати и Иран.

Дехган, който е глобен от Съединени американски щати поради присъединяване си в терористични интервенции в Ливан, отхвърли предложенията, че двете страни могат да възобновят спазването на съглашението с реципрочни жестове на благосклонност, такива като единодушие на Съединени американски щати да отстранен блокадата над иранска молба за заем от Международния валутен фонд.
 Аллах смъкна Тръмп от власт, удовлетворен Рохани на годишнината от Ислямската гражданска война
Аллах смъкна Тръмп от власт, удовлетворен Рохани на годишнината от Ислямската гражданска война

Рохани прикани Запада да възвърне осъществяването на нуклеарната договорка

Планираме да вземем заем за битка с ковид, да закупим медикаменти и здравна техника. Това е наше право като един от създателите на Международния валутен фонд, счита той.

Според него Иран повече не се доверява на американците и желае гаранции, че няма да нарушат договорката още веднъж.

Американците не са в позиция да слагат условия за връщането си на масата за договаряния. Те нарушиха съглашението, с цел да се върнат, те първо би трябвало да анулират едностранните и противозаконни наказания против Иран и да изпълнят уговорките си. След това ще имаме опция да преговаряме по въпроси като вредите и разноските в следствие изтеглянето на Съединени американски щати от съглашението, сподели още той.

Дехган също отхвърли ролята на Европа като медиатор сред Техеран и Вашингтон, като означи, че от ерата на Хавиер Солана, топ посланик в Европейски Съюз сред 1999 и 2009 година, Европейски Съюз е изгубил идентичността си.

" За да бъда кристално явен, европейците повече нямат самостоятелна позиция от Америка ", безапелационен е той.

Кандидатът за президент на изборите през юни отхвърли, че кандидатурата му алармира за разрастващата се милитаризация на иранското общество и акцентира, че Чърчил, Дьо Гол и Айзенхауер са оглавявали цивилен държавни управления.

Той увери, че избирането му за президент няма да значи, че Иран се ръководи от военна хунта.

Запитан дали може да планува Иран да построи по-добри връзки с районния зложелател Саудитска Арабия, той цитира английския министър председател Лорд Палмерстън от XIX век: " Нямаме безконечни другари и нямаме безконечни врагове. Нашите ползи са безконечни и длъжни сме да следваме тези ползи ".
 Рохани хвали
Рохани хвали " огромната победа " против Съединени американски щати в съда

Рохани е поздравил нацията със правосъдната " победа " против САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР